Царете на двуколесния тунинг

85899
Царете на двуколесния тунинг

Има няколко къстъм ателиета, които в света на мотоциклетния тунинг се равняват на величия от калибъра на AMG при автомобилите. Едно от тях е германското Waltz Hardcore.

Waltz Adrenaline

Маркус Валц и Михаел Крошек определено са натрупали реноме сред тунинг мотоциклетните майстори. На снимката е едно класическо тяхно творение, използвало за база Harley-Davidson Softail. Мотоциклетът е оборудван с двигател 96 Evo RevTech, 18-инчови джанти с 130- и 140-милиметрови гуми, както и Ceriani вилка. Адреналиновата серия е с 2-елементен резервоар, въздушно окачване, специална боя от MAZE и цена от 58 000 евро.

 

Sesto R1

Тони Сесто, човекът, който е оставил подписа си върху тази Yamaha YZF-R1, е изградил своя шоурум на Sesto Custom Cycles в Стентън, Калифорния. Въпросната R1 е с дължина, типична за драг машините. Мотоциклетът спечели състезанието Custom Showdown Pro Builder. И може би е най-грозният от всички други.

 

DKW-NZ350

Тези форми са дело на руснака Василий Аркнипов, който е съживил легендарния DKW NZ350 от 1938 г. Дизайнерските чертежи на старите немски DKW мотори са били взети „назаем” от руснаците през 1945 г., а по-късно са послужили за осново в конструирането на „оригиналния руски” мотоциклет IZH350. Реално руската машина е реплика на NZ350, но по-грозна.

Творението на Аркнипов не е оставило много оригинални части от DKW, особено след като се е наложила сериозна модификация на рамката, която да побере двигател Yamaha. От Yamaha R6 са джантите и спирачките.

 

Maria Sniper Ducati 750

Брус Уилис продава мотоциклети за благотворителност

Актьорът Брус Уилис продава мотоциклетите си, а приходите от продажбата ще бъдат предоставени на ветерани от войните и ранени войници...

Да превърнеш красив мотор като Ducati в още по-красив... това не е никак лесна задача. Но не и за Italian Sniper, кодовото име на базираната в Португалия Maria Motorcycles.

Луис Корея е искал да превърне 1994 Ducati 750SS в друго чудовище... във всяко едно отношение. Задвижването идва от по-голям, 900-кубиков двигател. Тъй като Ducati разчита на сух съединител, защо да не бъде изваден на показ? Затова половината от покритието му е изчезнало, за да придаде още по-злобен външен вид на машината, допълнен от късия Firetrap заглушител и черна изпускателна линия.

 

Paolo Tesio Yamaha R6

Голямата стъпка (видео)

Явно уличната автомобилна култура се развива в нова модна посока – качва се на „високи токчета”. В унагледените случа...

Италианецът Паоло Тесио също е използвал за база Yamaha YZF-R6. Целта му е да направи пистово чудовище. Поради тази причина всички възли и детайли са предназначени за високоскоростни изпълнения: състезателен въздушен филтър, поръчков титаниев ауспух, WP амортисьори, Metris кормилна рейка. Що касае външния вид, единствено резервоарът е запазил оригиналната си форма. Всичко друго е променена, като задната част на R6 е изработена на ръка.

Четете още авто- и мото новини на rs-auto.bg

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...