Четири великолепни и достъпни дестинации за пътуване с автобус

1316
Четири великолепни и достъпни дестинации за пътуване с автобус
Снимка: Getty Images

Лесен и рентабилен начин да пътувате това лято е да се сприятелите с конкретна туристическа агенция и да посетите тези незабравими дестинации за пътуване с автобус. Да, вярно е, че повечето автобуси изглеждат като скучен и досаден транспорт за туристите, но ако поразпитате малко повече, ще откриете, че много от тях преминават през пейзажи, достойни за бляскави туристически обиколки. И може би най-важното е, че те често предоставят на пътниците автентична представа за местния живот на местата, които посещават. Представяме ви...

От Соренто до Амалфийското крайбрежие

Амалфийското крайбрежие, югоизточно от Неапол, омагьосва посетителите с нежната си и романтична атмосфера. От скалите му се открива гледка към Тиренско море, а оживените градове и села в близост привличат модния елит. Фелини, Роселини и други известни режисьори са снимали своите творби тук, а актьори и актриси са пиели коктейли на терасите над неспокойните вълни.

Скалистият морски пейзаж и богатото биоразнообразие на крайбрежието позволяват то да бъде обявено за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Местният автобус пътува по крайбрежието от Соренто, предлагайки гледки към Везувий и остров Капри, и минава през Позитано - град, който се вплита в скалите като водорасли. Пътуването отнема около 90 минути и завършва в Амалфи, на весел плаж, заобиколен от къщи, които изглеждат сякаш са били подредени една върху друга. Ако гледката към морето не ви е достатъчна, качете се на автобус, който ще ви отведе на изток от Амалфи до старата нормандска столица Салерно.

Най-търсените дестинации за пътуване през 2023 г.

От езерото Блед до Бохинското езеро

Всеки, който има дори бегъл интерес и страст към шоколадовите бонбони или пъзелите, сигурно някога е включил езерото Блед в списъка си. Заобиколена от гористи хълмове, със замък с изглед към езерото, до островче, където е закътана малка църква, тази дестинация предлага великолепна гледка. Затова може да е изненадващо, че по-малко известното Бохинско езеро, което се намира на по-малко от 30 км, може да предостави може би още по-впечатляващ пейзаж.

Пътуването с автобус само за 40 минути между тези две места започва от атрактивния град Блед и минава покрай южния бряг на едноименното езеро. След това следва бреговете на река Сава Бохинска към Триглавския национален парк и направо през прохода между планините - към Бохинското езеро. Съветваме ви да заемете място от дясната страна, за да се насладите на гледката към двете езера.

Как правилно да планираме следващото си пътуване

От Бран до Рукар

Ако предприемете това пътуване с автобус по един от най-примамливите пътища в Румъния, ще следвате маршрут, използван от древните търговци още през Средновековието: Рукар - Бран, преминаващ между Трансилвания и Южна Румъния. Също така това пътуване ще бъде истинска наслада за любителите на планините. По пътя ще можете да се насладите на гледката към планинските вериги Piatra Craiului, Leaota и Bucegi.

На височина 1300 метра пътят преминава през фотогенични планински села и се спуска към Бран за последното преживяване - замъка Бран. Великолепната сграда, която сега е музей, се издига над околните гористи склонове и е известна като замъка на Дракула, макар че доказателствата за това твърдение са оскъдни, като се има предвид, че всъщност не е известно дали Влад Цепеш Дракула някога е стъпвал в него, а Брам Стокър никога не е посещавал Румъния. Достъпното пътуване отнема само 45 минути, а замъкът на Дракула е туристическа атракция, която няма да забравите.

От Ница до Монако

Съобщава се, че повече от 30% от населението на Монако са милионери; така че това е последното място, където бихте очаквали да намерите изгодна оферта. Приятна изненада обаче е, че местните автобуси осигуряват точно това, като дори имате възможност да избирате маршрути. Автобусите се движат по две от трите прочути крайбрежни улици, които се вият по тази част на Лазурния бряг на различна надморска височина. Grande Corniche - троен скален път, построен от Наполеон Бонапарт и популярен сред Джеймс Бонд и Алфред Хичкок.

Често забулен в мъгла е полезно да знаете, че ако искате да се насладите на гледката към тюркоазеното море, трябва да вземете автобус, който се движи по по-нисък и по-ясен маршрут - Moyenne Corniche. Интересно е, че той минава през средновековното селище Èze, което е едно от най-високо разположените крайбрежни селища във Франция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com