Чувство за хумор и любов към котките - косвени признаци за висока интелигентност

12971
Чувство за хумор и любов към котките - косвени признаци за висока интелигентност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Знаете ли, че косвените признаци показват наличието на висока интелигентност у човека? Е, кой би си помислил, че това може да е любов към котките и доброто чувство за хумор?

Има много стереотипи за наистина умни хора, но днес ще ви разкажем за много необичайни фактори, които говорят за висок коефициент на интелигентност.

1. Най-голямото дете на родителите

Обикновено хората с висока интелигентност имат по-малки братя и сестри. Те са принудени от най-ранна възраст да бъдат по-събрани, зрели, сериозни и отговорни. Най-често по-големите деца са много по-внимателни към обучението си, помагат на родителите си и в резултат израстват като много образовани хора.

2. Страхотно чувство за хумор

Високата интелигентност е пряко свързана със страхотното чувство за хумор. Учените са направили много изследвания и са установили, че иронията, способността да се използва дума и мисленето извън кутията са признаци на висока интелигентност. А има и мнение, че глупавите хора просто не могат да се шегуват фино и едва ли ще успеят да го научат.

Но има още едно интересно наблюдение! Оказва се, че интелигентният човек често е привърженик на черния хумор, докато в мозъка протичат много по-сложни процеси.

3. Левичар

Е, кой би си помислил, че именно левичарят се справя много по-добре в математиката! Учените са провели редица изследвания, за да докажат това. Между другото, също е много интересно, че хората, които са принудени да използват лявата си ръка по-често, трябва да се адаптират към околните и това развива мозъчните полукълба.

4. Късно събуждане сутрин

Каква котка си според зодията

Жените и котките си приличат по много неща. Погледнете как са класифицирани котките, спрямо зодиите по качествена характеристика. Опред...

"Совите" в сравнение с "чучулигите" се концентрират по-добре и не се уморяват толкова. Така че желанието да си легнете по-късно и да спите по-дълго може да е знак за висока интелигентност! 5. Неподреденост

Не мислете, че умния човек трябва да има перфектен ред в къщата. Малка бъркотия и така нареченото „творческо разстройство“ показват, че мозъкът на собственика на този „хаос“ е в състояние ясно да сортира информацията. Понякога можете да видите, че хората от творчески професии разхвърлят нещата около себе си, но в същото време се чувстват чудесно и винаги знаят какво къде е.

6. Способност за самокритичност

Наистина умните хора винаги се съмняват в своите способности и осъзнават, че са способни да сгрешат. Те знаят, че няма граница за съвършенство и никога не спират да се учат. Но тези, които нямат много висок коефициент на интелигентност, напротив, говорят твърде много за своята интелигентност, изобретателност и настояват, че знанията им са перфектни.

7. Чувство на безпокойство

6 навика, присъщи само на интелигентните хора

Тези няколко навика са присъщи само на хората с много висок интелект. Ето кои са те и защо са толкова определящи за това дали сме по-ум...

Смята се, че интелигентният човек е по-тревожен от другите хора.

8. Нецензурни думи

Наистина неочакван знак за висок коефициент на интелигентност! Учените проведоха забавен експеримент, по време на който се оказа, че умните хора изричат ​​повече различни псувни за една минута!

9. Любов към котките

Друга поредица от научни изследвания доказа, че любителите на котки имат любознателен ум, докато всички любители на кучета са пълни с енергия и винаги готови за приключения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com