Цифрата 3 решава всички мистерии на Космоса, дадена ли е от боговете?

3806
Цифрата 3 решава всички мистерии на Космоса, дадена ли е от боговете?
Снимка: Heinrich Khunrath / Public Domain

Има вярвания, които твърдят, че цифрата 3 е свещена и е свързана с божественото, и че може да обясни мистериите на Вселената. От Питагор до Никола Тесла, от религиите до Исак Нютон с неговата алхимия, са вярвали, че това е свръхестествена цифра.

През VI век пр.н.е. гръцкият математик и философ Питагор въвежда своята известна формула а²+b²=с². Питагоровата формула обяснява математическата връзка между трите страни на правоъгълните триъгълници и изследователи от цял ​​свят смятат, че първоначално е била базирана на дизайна на египетските пирамиди. Според изследванията Питагор е учил при „великите учители на Египет“ и именно той е донесъл знанието и мъдростта на Египет в Гърция, раждайки гръцката философия.

Питагор и Никола Тесла придават изключително значение на цифрата 3. За Питагор и неговите последователи триъгълникът представлява цифрата 3 и издигането, което е ключът към решаването на много скрити мистерии и той твърди, че знанията му идват директно от „боговете“. Неговото знание е първото, което се отнася към свещеното и божественото.

Ангелски числа - всичко, което трябва да знаем за тях

Съдържание: 1Какво означават единичните числа? 2Значение на петте вида комбинации в ангелската нумерология 3Какви послания носи ...

Трите големи пирамиди на платото Гиза в Египет, които представляват една от първите цивилизации на земята, са използвали геометрията, математиката и архитектурата и са ги съчетали перфектно. Триъгълникът е една от онези основни архетипни форми, която може би е свързана с човешкото съзнание. 

Цифрата 3 също е важна в биологията на живите организми. Учените са открили, че структурата на ДНК означава, че всички живи организми зависят от три вида много големи молекули за всичките си биологични функции. Тези молекули са ДНК, РНК и протеини и са класифицирани като биологични макромолекули. Генетичният код се състои от три буквени „думи“, наречени кодони, образувани от последователност от три нуклеотида (напр. ACT, CAG, TTT). Това прави числото три много важно, тъй като може да представлява ключът към нашето съществуване, ключът към разбирането на сложния език на ДНК. 

Един от най-влиятелните учени на XVII век е Исак Нютон, който въвежда това, което става основата на цялата съвременна физика: трите закона за движение, но мнозина не знаят, че той е изключително мистичен човек и изключително се интересува от алхимията. В неговите документи по философия, астрономия и математика е намерен превод на древен документ, наречен "Изумрудената плоча", известен също като Табула Смарагдина (Tabula Smaragdina), който е очаровал алхимиците от стотици години. Смята се, че тя съдържа информация за практиката на алхимията и тайните на Вселената.

Смята се, че изумрудените скрижали съдържат древната мъдрост на трансмутацията, тайните на Космоса и дълголетието и според изследователите тези плочки са открити в Великите пирамиди преди хиляди години и върху тях е изписана фразата „Трима са велики“, така че основно числото три е това, което свързва Вселената и Космоса.

Ябълката на прогреса: Митове за Исак Нютон

Математик и астроном, алхимик и детектив - през 84-годишния си живот Нютон успява да се докаже в различни области, дотолкова, че за нег...

В будистката религия числото три е известно като "тримата светци на запада", които представляват силата на тримата, които се проявяват по свещен начин от съзнанието, равновесието и хармонията.

„Тримата мъдреци“ в християнската религия - Тримата влъхви, които са свързани с раждането на Исус. 

Цифрата 3 може да е ключ за разбиране на много въпроси за живота и Вселената, които все още не познаваме.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com