Цветята, които ще ви обрекат на самота

28583
Цветята, които ще ви обрекат на самота
Снимка: iStock/Guliver

Растенията у дома могат да повлияят много на общото ви състояние и щастие. Съществува мислене, че те са основен източник на благополучието при нежната половина от човечеството.

Срещат се и такива растения, които имат неприятно влияние върху повечето семейства и двойки. Ако момиче живее в дом с тях, то няма да се омъжи. Ако двойката си ги е вкарала в дома, най-вероятно ще се разделят. Ето и кои са въпросните растения, до които не трябва да припарвате:

Монстера

Това е красиво растение с интересни листа, но то влиза в групата, която не трябва да е в дома ви. Учените дават научно обяснение – изпаряванията на лага. Те водят до раздразнителност, безсъние, главоболие. Жените не могат да понасят миризмата и гледат да не си стоят у дома. Те дори не осъзнават, че растението е виновно за това, а мъжете пък страдат от липсата на присъствие и близост.

Китайска роза

Това цвете отлично почиства въздуха и дава приятен аромат. Не е добре обаче да го държите в дома си, тъй като според Източната философия то предизвиква само кавги и раздори в семействата и между хората. За неомъжените девойки то отнема енергията им и отблъсква всички потенциални кандидати.

5 красиви летни растения, които могат да бъдат опасни за здравето

Красивите цветя предизвикват усмивка по лицата ни, щом видим как гордо са разцъфнали насред градината, планината или гората. Сред тях и...

Кактус

Това растение се смята, че поема радиацията и често можете да го видите около компютри. Истината обаче е, че то също разделя двойките. Изпива и женската енергия и кара жените да бъдат раздразнителни, сприхави и това от своя страна не привлича силния пол. Ако искате все пак да го имате, то по-скоро го засадете в градината си, но не го дръжте в жилището. Най-малкото, че е бодливо растение, което може да нарани дете или пък вие самите да не го видите и да се нараните. Поради тази причина мястото му най-добре е да бъде навън и на открито.

И така, ако имате някое от тези растения и сте сама, то може би това е причината. Не е сигурно, че с махането на растението ще бъдете вечно щастливи и така нататък. Можете просто да не го държите вътре, а да го засадите на открито. Така то ще си получава необходимата доза светлина и минерални соли, а пък вие ще сте щастливи. Няма и да дишате веществата, които отделя, ако имате монстера.

Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви

Преди обаче да хвърлите вината за проблемите си в семейството върху цветята, то поговорете с партньора си и се убедете, че всичко е наред. Не е случайно, че разводите и разделите се случват заради липса на комуникация и несподеляне, а тези неща зависят от вас, а не от красивите цветя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com