Декоративни храсти красят балкона през зимата

9491
Декоративни храсти красят балкона през зимата
Снимка: Наси Маркова/Actualno.com

Не оставяйте градинските си кутии и саксии празни през студения сезон: много растения ще ви позволят да озелените балкона си с растения през зимата.

Зеленото отива и на зимата зимата

Камелия, зимен жасмин, чемерика, циклама ... Някои цветя са в състояние да преодолеят сланата, за да представят своето зимно зветно шоу. Ако имате тази възможност, би било жалко да я пропилеете през зимата. Добавете тези растения към саксиите с няколко вечнозелени растения, които споделят едни и същи нужди (тип почва, минимална температура ...).

Ако предпочитате да имате растения, които са наистина лесни за отглеждане, забравете напълно за цветята. Те могат да са доста уязвими към студа и зимните течения. Най -добре си поиграйте с нюанси на зеленото, размерите и формите с вечнозелени растения като бръшлян, бамбук, чемшир, пиерис ... и не забравяйте да проверите всички малки иглолистни дървета.

Цветни петна на балкона през зимата

За да добавите цветни петна, опитайте да засадите зимен пирен, най -издръжливият от всички цветни растения, а също и ягодоплодни храсти като скимия. Обърнете внимание, че скимията трябва да се внася на закрито, ако температурите паднат под  5 ° C.

Или си купете падуба с плодове (женски екземпляр) или купете самоопрашващ се като „JC van Tol“ или „Аляска“, за да сте сигурни, че ще имате плодове.

Тревите ( власатка , карекс ) ще придадат обем на аранжировката, а декоративното зеле ще привлече окото и ще придаде доза уникалност.

Подходящи условия за отглеждане

Страхотни растения за зимен балкон са зимно зеле, скимия и вереск. За предпочитане е да изберете пластмаса за вашите саксии и градински кутии, тя има предимството да не се разваля, когато замръзне. Можете да скриете пластмасата с дървени кутии. Осигурете дълбочина от поне 40 см за малките храсти.

Засадете много гъсто (растенията не са във вегетационна фаза), в специална балконна растителна почвена смес. Не забравяйте да сложите по дъното на саксията нещо за дренаж (глинени камъчета и градински текстил), защото застоялата вода и студът не са добра комбинация. По същия начин плъзнете разделител между вашите саксии и пода, за да ги изолирате от студа и да не ги валяте в локви в случай на дъжд или сняг.

Проверете дали градинските кутии не са на пътя на някои течения, зад ветроуловителите. Също така, имайте под ръка няколко парчета предпазни покривала, като обвивка с мехурчета или стиропор, които ще бъдат полезни в случай на силен студ.

Ако не сте сигурни, че това са вашите зимни растения, консултирайте се с градинар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com