Дигиталните устройства - предизвикателство за човешкото око

40481
Дигиталните устройства - предизвикателство за човешкото око

Грижа за очите от ново поколение с дигитални и прогресивни стъкла

През 2013-та година броят на мобилно-свързаните устройства надхвърли населението на света. Смартфони, таблети и GPS системи са част от ежедневието на повечето хора.

Честата употреба на мобилни цифрови устройства е свързана с нови предизвикателства за човешкото око. Гледането на цифровия дисплей значително увеличава броя на фокусиранията от далечно към близко разстояние, което силно затруднява мускулите в окото. Резултатът е зрителна умора, намалена способност за акомодация, замъглено зрение, сухота в очите и болки във врата.

Google пусна етичен кодекс за очилата си

Американският интернет гигант Google публикува етичен кодекс за потребителите на интерактивните си очила, чиито прототипи вече предиз...

Новите дигитални лещи от ZEISS осигуряват необходимия зрителен комфорт на хората, които всекидневно боравят с цифрови устройства.

Zeiss Digital Lenses са нова категория лещи, които осигуряват комфорт при ползването на цифрови устройства чрез комбинацията от зони за далечно и близко виждане с плавен преход между тях.

Предимствата на дигиталните лещи са в това, че: подпомагат окото да фокусира по-лесно, намаляват стреса и напрежението през целия ден и човек лесно се адаптира към тях. Те дават възможност на потребителите на дигитални устройства да поддържат комфортно и ясно зрение през целия ден.

Учени от Оксфорд създадоха очила за незрящи

Специалисти от Оксфордския университет са създали умни очила, които трансформират визуалната информация в изображения, видими за незрящ...

Усъвършенстваните прогресивни стъкла от своя стана улесняват всекидневието на тези, които имат нужда от корекция на зрението за различни разстояния. При шофиране, работа на компютър, комбинирана с четене на документи на хартиен носител и други, с прогресивните стъкла вместо два или три чифта, човек може да носи едни очила за близко, средно и далечно виждане. Тези стъкла облекчават ежедневието като комбинират различните зони – най-висока за виждане на далеч, средна за разстояния до 2 метра, и най-долу е зоната за виждане наблизо. Преходът между зоните при прогресивните стъкла е много плавен и това осигурява максимален зрителен комфорт.

Дигиталните и прогресивните лещи се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.

За идеално зрение и дигиталните, и прогресивните лещи трябва да са съобразени с формата на лицето, позицията на очите и много други индивидуални параметри, което се постига чрез вземане на мерки с високотехнологична система, наречена i-Terminal или на ръка от оптик или оптометрист. Това можете да направите бързо и лесно в някой от оптичните центрове на веригите GRAND Optics, JOY Optics и Zeiss Experience Center с мрежа от над 30 оптики в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Враца. Освен големия избор на рамки, качествена апаратура и многото локации, друго важно предимство на веригите оптики е гаранцията за адаптация – ако за период от един месец човек не усети комфорт при ползването на прогресивните лещи, в опиките ще ги заменят с бифокални или еднофокусни стъкла.

За първи път производителите на различни марки прогресивни стъкла дават възможност на потребителите в България да ги закупят на половин цена т.е. – да платят само едното стъкло. В тази връзка оптики GRAND Optics, JOY Optics и Zeiss Experience Center обявяват месец април за месец на прогресивните стъкла.

Повече информация на www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg.

"Шопар" създаде най-скъпите слънчеви очила

Швейцарската луксозна марка "Шопар" създаде най-скъпите слънчеви очила в света, които могат да бъдат видени в Дубай, предаде БГНЕС. Оч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com