Доказани народни средства, с които ще изгоните мравките от дома си

4277
Доказани народни средства, с които ще изгоните мравките от дома си
Снимка: Pixabay

Със сигурност поне веднъж ви се е случвало да имате нашествие от мравки в дома си. Може би сте ги открили в шкафа, около мивката или на друго място. Как обаче сте се отървали от тях? Понякога това може да се окаже много трудна задача. Дори да се отървете за ден, на следващия те може да са там отново. Няма смисъл да ги убивате, защото ще се появят нови. Няма нужда и да купувате различни агресивни препарати за почистване. Онова, което можете да направите е да изпробвате някои изпитани начини за елиминиране на мравките с домашни средства.

Най-напред вижте откъде идват мравките и къде се помещават. Затворете шкафовете или другите места, за да ги ограничите по някакъв начин и доколкото е възможно.

Пробвайте ТОВА и ще забравите за мравките у дома

Насекомите от край време са считани за неканени гости. Има много хора, които изпитват необясним страх от всякакви видове насекоми, в то...

Това, което трябва да знаете за мравките е, че те не могат да понасят твърде силна миризма. Ето защо, ако се чувствате добре и нямате алергии, използвайте обикновено карамфил. Поръсете малко от него на местата, които се обитават от мравките. Скоро те сами ще изчезнат от апартамента ви.

Ако нямате карамфил под ръка, използвайте черен пипер, смлян. Ако в домакинството ви няма деца, може да използвате него. Отново поръсете с него по местата, където се разхождат мравките.

Ако сте по-смели, може да използвате пелин. Поставете го в ъглите на дома си. Неговото ухание ще изгони мравките за нула време. Още след няколко часа ще забележите как няма и следа от тях.

Може да проявите хитрост и да заложите капан на мравките. Сипете една чаша подсладена със захар вода. Около нея поставете някакъв картон, който предварително сте намазали с лепило. Оставете чашата на определеното място и не я махайте през цялата нощ. Мравките ще бъдат привлечени от сладкото. Когато се доближат до чашата, ще залепнат на картона. Може да повторите процедурата няколко нощи подред. Така те ще изчезнат напълно.

Най-ефективните домашни средства срещу мравки

Ето обзор на най-добрите домашни решения за насекоми, които ще ви помогнат да се сбогувате с мравките, просто и безопасно. Бял оцет Т...

Още едно средство, с чиято помощ може да изгоните мравките, е маята. Освен сладкото, маята е другото нещо, което привлича мравките и предизвиква апетита им. В съд сложете суха мая, добавете лъжица мармалад или мед, разредете с малко вода. Разбъркайте сместа. Заложете капак под формата на капки от вкусната напитка. Щом мравките я опитат, ще отнеса от напитката на царицата мравка. Дрождите, които са погълнали, ще набъбнат и мравките ще умрат. Така ще си осигурите комфорт и ще прогоните мравките от дома си.

Тези средства са с доказан ефект, защото са изпробвани многократно. Определено са по-ефективни от препаратите, които може да купите от магазина, а и се приготвят с продукти, които има във всяка кухня. Опитайте ги и прогонете мравките за нула време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com