Домашен чипс БЕЗ пържене и с малко калории

28859
Домашен чипс БЕЗ пържене и с малко калории
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички обичаме да си похапваме чипс, но го правим рядко, просто защото знаем колко калории се съдържат в 100 грама от него – над 400-500 калории. А пакетите, които купуваме често са около 200 грама, което значи, че можем да погълнем 1000 калории с един голям пакет чипс. Това е половината ни дневна дажба калории, с което лесно можем да качим килограми, без изобщо да се усетим.

Има ли начин да си направим домашен чипс, който не изисква пържене и става все така вкусен? Има, разбира се! Днес ще ви споделим как.

Идея за вкусна студена супа: Зимен таратор

Следващата рецепта за студена супа ще ви отнеме много малко време, а вкусът и ще остане за дълго в съзнанието ви. Тя е нискокалорична и...

1. Направете си домашна подправка - Можете да експериментирате с всякакви подправки и вкусове, а ние днес ще ви дадем една идея с която да започнете. Смесете чесън на прах, червен пипер и сол. Разбъркайте добре и след това използвайте, за да поръсите готовия чипс. Още един много приятен вкус е, ако просто поръсите чипса с универсална подправка, с която правим супи и готвим у дома. Вкусът отново ще е чудесен!

2. Изберете правилните картофи – винаги избирайте по-пресни картофи, може и дори червени, които са наистина най-вкусни и стават най-добре за чипс. Не прекалявайте с количеството, което ще купите, защото за една купа домашен чипс са ви нужни едва 3-4 средни по големина картофи.

3. Нарежете на тънко – няма как да направите чипс, ако режете картофите на ръка с нож, защото никога не можете да ги направите толкова тънки, че при топлинна обработка да станат хрупкави шайби. Ако нямате специално ренде с приставка, което реже на тънко, ще ви споделим една хитрина. Правете резенчетата чипс с белачката, с която сте обелили картофите преди това. Тя бели много тънко и ще се получи перфектно!ю

4. Печете в тава – за да направите чипса без пържене, просто печете в тава. За целта трябва да вземете най-голямата тава, която имате и да наредите резените картофи един до друг, така че да не се застъпват. Ако ги застъпите, ще се задушат и омекнат, а ако са едно до друго – ще се изсушат и изпекат, така че да станат хрупкави. За по-бързо приготвяне на чипса, можете да сложите 2-3 тави на различните нива вав фурната и да печете заедно. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тънките резени картофи вътре. Печете, докато не станат златисти и хрупкави, което отнема около 30-40 минути, зависи – наблюдавайте ги и когато усетите, че са готови, вадете смело!

Пиле, зеленчукови добавки и хумус за прекрасна вечеря

Време е да ви зарадваме с една чудесна рецепта за прекрасна вечеря. Тя е за много вкусно и леко ястие, което включва пиле, зеленчуци и ...

Да ви е сладко!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com