Домашните рецепти на баба, с които засилваме имунитета!

8190
Домашните рецепти на баба, с които засилваме имунитета!
Снимка: iStock/Guliver

Когато сме настинали и не се чувстваме добре, бабите винаги знаят как да ни помогнат чрез стари и изпитани домашни методи.  Дали с компреси, или с приготвянето на различни отвари и чайове – методите са много. Те обаче наистина действат и днес ще ви предоставим още няколко бабини хитринки за силен имунитет, които може би не сте знаели.

Бабината рецепта за варена царевица в прясно мляко и масло. Гарантирано ще си оближете пръстите!

Истината е, че в настоящата ситуация трябва да се грижим все повече за здравето си, а чрез тези продукти можем да се погрижим за това, без да приемаме различни медикаменти. Лесно и бързо можем да си набавим тези средства и да ги включим в нашата рутина.

Мъдрите съвети на една баба към нейната внучка преди сватбата

Никога не е излишно да използваме съветите на възрастните хора, базирани на техния огромен житейски опит. Те не се изчерпват само с кух...

За да разберете кои са домашните средства, с които да държите далеч от вас всеки грип и настинка и да подсилите имунитета си, останете до края.

Ехинацея

Много полезна за превенция от настинка и грип. Свойствата на ехинацеята обаче не са научно доказани, но пък тя присъства в списъка с бабините хитрини. Истината е, че има няколко вида ехинацея по света и те се различават по свойствата си. Това води до факта, че не може да се направи еднозачна дозировка или препоръка за прием. Трябва да следите с кой вид ехинацея сте снабдили и да разучите неговите ползи и полезни свойства, за да го консумирате правилно и да има положителен ефект върху организма ви, а не обратното.

Мед, лимон и джинджифил

Може би позната комбинация на много от вас, тези продукти също спомагат за превенция срещу всякакви грипове и настинки, но не могат да ни излекуват напълно, ако се разболеем. Те само ще засилят имунитета ни и ще подобрят състоянието ни.

Рецепта за КАТМИТЕ НА БАБА

Катмите на баба винаги са успявали да ни оставят без дъх. Това е най-вкусната закуска на света, която не може да се сравнява с никакви ...

Чесън

Няма как да не сте чували за разнообразните свойства на чесъна. Той ще подсили имунитета ви и ще ви направи по-здрави. Чесънът е отличен антиоксидант и антибиотик и ще ви предпази от редица инфекции, вируси и микроби. Съществуват и научни изследвания, доказващи ползите му. Препоръчваме ви да го консумирате суров, но ако се притеснявате заради силния му аромат – добавете го в редица здравословни и полезни смутита, така ще увеличите значително приема на полезни вещества и витамини.

Баба ми каза най-старата рецепта за българска баница със сирене

Куркума

Куркумата не е толкова известна в нашите ширини, но пък ползите й са значителни. Тя също спомага за укрепването на имунната система, освен това се бори отлично с възпаленията и има превантивни свойства срещу различни инфекции и вируси. Влиянието й върху организма ни не е научно доказано, но пък е изпробвано и редица хора и затвърдено. Затова присъства и в нашия списък с бабини хитринки срещу грипове и настинки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com