Двама поделят $580 млн. джакпот. Какво да ги правят

31711
Двама поделят $580 млн. джакпот. Какво да ги правят

Мечтали сте си (признайте) за джакпота. А мечтите винаги се свързват с неизменното „какво ще направя, къде ще отида и какво ще си купя с тях”. Макар фактите за българските тото-милионери да показват, че по-голямата част от тях не са успели да си купят щастието, за което са мечтали, си остава в сила „аз да ги спечеля, после ще го мисля”.

Вероятно това е било водещото и за милионите американци, които в последните седмица-две бяха обезумели по огромния джакпот, натрупал се в Powerball лотарията. И той отиде в историята, след като двама невероятно късметлии (шансът да уцелиш всички числа е 1 на 176 000 000) ще си поделят $580 млн. (грубо към $380 млн. след данъците). Двамата ще си ги разделят по равно, като опциите пред тях са да ги поискат наведнъж или да си осигурят една сериозна милионна месечна рента в продължение на 30 години.

Тези хора тепърва ще бъдат нападнати от рояк роднини и финансови съветници, като всеки ще се опита да ги излъже по най-добрия начин, за да прилапа колкото се може повече от парите.

Използваме този случай, за да направим една мега скъпаразходка сред прищявките на най-богатите. И дано никой от двамата печеливши не се подлъже да си купи имот за $90 млн. или часовник за $2,5 млн., защото бързо ще потъне и ще загуби дори това, което е имал до този момент.

 

„Апартамент” за $90 млн.

Трудно ми е да си представя, че човек би имал нужда от жилище, чиято цена е $90 млн., но явно има. И заради тези хора Хол Уилки, президент на Brown Harris Stavens, потрива доволно ръце, тъй като през неговата фирма ще мине продажбата на Woolworth Mansion, намиращ се на „Пето авеню” в горната източна част на Манхатън. Имотът бе изкаран за продажба през лятото. Не е ясно дали е намерил нов собственик, но определено цената му от $90 млн. го прави най-скъпия апартамен. Той може и да бъде наеман – срещу $150 000 на месец. Няма да се впускам в обяснения колко стаи, спални и бани има. Ще кажа само, че в трапезарията могат да вечерят 50 човека.

На същото това „Пето авеню” се продава и имота на Денис Рич, оценен на $65 млн. В южната част на „Сентрал парк” резиденцията на Кристофър Джефрис, шеф на Millennium Partners, е оценен на $77,5 млн. Последните два имота излязоха на пазара с малко закъснение, тъй като седмица-две преди това се продаде имение в западната част на „Сентрал парк”. То бе собственост на Санфорд Уеил, председател на Citigroup. За него руският милиардер Дмитри Риболовлев плати $88 млн.

 

Яхта за $900 000 на седмица

Тук реших да представя нещо по-достъпно, ценно и на разумна цена. Ако си новоизлюпен мултимилионер. Може веднага да скочите на нова водна собственост, като изборът тук е почти неограничен. Като например Indian Empress. Дългата 95 метра супер яхта бе пусната на вода през 2000 г., когато емирът на Катар плати за нея $113 млн. В момента на нея й се радва Виджай Маля, председател на UB Group, в която влиза Kingfisher, както и тима от Формула 1 – Force India. Яхтата не е за продан, но пък може да се наеме. За седмица цената е $900 000. Без горивото и всичко съпътстващо – алкохол, храна, забавления.

Перничанинът късметлия си потърси печалбата от тотото

Росен Русинов от Перник, спечелил половината от рекордния джакпот от 9 472 606 лв. във второ теглене на 6/49 в 92-и тираж на Български ...

Роман Абрамович обаче е решил да продаде дълга 164 м яхта Eclipse. Цена не се съобщава. Но пък е известна цената на най-скъпата яхта в света. History Supreme не е нищо особено на външен вид, но пък е натъпкана с... 100 000 кг злато! Цената: $4,8 млрд. Знае се, че собственик е малайзииски милиардер, вероятно Роберт Куок.

 

Часовник за $1,7 млн.

И тук изборът е безкраен. Спрях се на Felipe Massa Sapphire (RM056), защото изглежда добре (какъвто не е случаят с доста други скъпи часовници), има само 5 произведени бройки и е на сравнително разумна цена. В евро тя е точно 1 184 000.

Най-скъпият в света часовник е джобният Patek Phillipe Henry Graves Supercomplication с неговата цена от $11 млн. Хенри Грейвс е сред най-големите щатски банкери. Часовникът е правен цели 5 години.

Тотомилионерът от Перник: Ще похарча парите бързо

"Щастлив съм, че спечелих джакпота от тотото, но аз бях щастлив и преди. Щом децата ми са добре, аз също съм добре". Това заяви в преда...

 

Bugatti Veyron Super Sport за $2,4 млн.

Няма как да минем без автомобил в тази класация, тъй като той е първото нещо, към което новоизлюпените богаташи се насочват. Хубавото в случая е, че ще имате няколко неща в едно: най-мощният, най-бърз и най-скъп сериен автомобил в света. И по-ценното – ще може да го използвате. Иначе има далеч по-скъпи автомобили, чиято цена по търгове минава доста над $10 млн.

 

Лаптоп за $16 000

Джакпот от 190 милиона евро побърква Европа

Лотарията “Евромилиони” натрупа рекорден джакпот от 190 милиона евро, след като в сряда на 14-тото теглене не излъчи печели...

Изглежда добре като за подарък. Освен това има и хубаво лого върху себе си. Ego for Bentley е приятен дамски аксесоар, който е направен за показване, а не за използване.

Иначе Luvaglio има лаптоп и за $1 млн. (не е най-високата цена за подобно устройство), но той е толкова грозен, че става единствено за подпора на масата на двора.

 

Тази своеобразна класация може да бъде продължена до безкрай. Затова обаще трябва да помогнете и вие. Кажете кое е най-безумно скъпото (и безсмислено) нещо, което ви е попадало пред очите.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com