Двете основни причини, които убиват любовта

2403
Двете основни причини, които убиват любовта
Снимка: iStock

Дори, продължилата с десетилетия любов може да изтлее заради натрупали се разочарования и обиди. Това смята експертът по отношения Мишел Вайнер Дейвис. В  Psychology Today тя отбелязва двете основни причини, които убиват отношенията.

Първата от тях е липсата на общи дела и увлечения, обединяващи хората в момента на запознанството. 

Три неща, които трябва да споделите с партньора си, за да имате успешна връзка

За създаването на здрави отношения с потенциален партньор задължително трябва да се обсъдят следните три неща: мечтите, фетишите и детс...

По думите на експерта, когато работи с двойки, намиращи се на ръба на развода, когато ги пита за отношенията им в началото хората омекват и сякаш "светват", когато си спомнят първите срещи и романтиката. 

Тогава те си спомнят колко малко е било нужно за щастието им. Те просто са искали да са заедно и останалата част от живота им е оставала на втори план, защото отношенията им са били най-важното. 

Дейвис припомня, че отношенията, подобно на растенията имат нужда от грижи. Често хората престават да полагат усилия, за да поддържат любовта. Съпрузите си казват, че има по-важни неща, започват да се приемат един друг за даденост, а разговорите им се превръщат в обмяна на суха информация. Сексът се случва все по-рядко, той е скучен или напълно изчезва. На преден план излизат децата и качественото време се замества от използването на устройства по време на хранене или вечер, когато децата заспят. 

Втората причина, заради която хората престават да се обичат един друг са обидите, гневът и разочарованията, натрупали се с годините. Такива проблеми като безплодието, изневярата, финансовите трудности, безработицата предизвикват отчуждение, отслабвайки връзката с всяка изминала година. 

8 безспорни истини за живота

Понякога имаме прекалено високи изисквания към себе си и излишно усложняваме живота си. Ето няколко извода, които са верни и съвсем спо...

Повечето хора винят характера на съпруга в момент на разногласия и не виждат главния виновник за срива на отношенията - дефицитът на навици. Хората се учат на това как да поддържат отношения, наблюдавайки родителите и малцина на тези, които са наблюдавали здрави и хармонични връзки. Но не е невъзможно хората сами да изградят своите навици, с които да гарантират дълготрайност и устойчивост на връзката си. 

Дори ако човек е сигурен, че е разлюбил половинката си той може да върне загубеното чувство, уверен е експертът. Нужно е само да си спомни вълшебното време на първата среща с любов и да си помисли каква реакция би предизвикало у него твърдението, че чувството няма да е дълготрайно. 

Три неща, които трябва да споделите с партньора си, за да имате успешна връзка

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com