Дънките ще са като нови след всяко пране, ако винаги правите това

16118
Дънките ще са като нови след всяко пране, ако винаги правите това
Снимка: iStock

Не всеки знае правилата, които е важно да се спазват при пране на дънки, за да запази външния вид и цвета им. Те са отнасят за всички продукти, изработени от деним, които се радват на постоянна популярност във всички краища на света в продължение на десетилетия. Дънкови панталони, ризи, рокли, якета, шапки и дори обувки могат да бъдат намерени в гардероба на всеки. Но прането им трябва да се осъществява при специален температурен режим и с употребата на подходящи за целта препарати, както и да се спазват някои тънкости.

Правила при пране на дънки

Новите дрехи от деним трябва да се изперат, за да се отстрани излишната боя, която може да оцвети кожата и бельото. Важно е обаче да запомните, че е необходимо да ги перете на ръка или в перална машина на щадящ цикъл. Винаги трябва да обръщате внимание на препоръките на производителя. Отделете време да проучите етикета и да следвате инструкциите за грижа за съответния продукт.

Най-доброто време за слагане на омекотителя в пералнята - ето кога е!

Ако дрехите ви от деним са скъпи, украсени с бродерия, кристали или други декоративни елементи, обикновено се препоръчва да се перат на ръка. Ако тази опция не е за вас, следвайте тези съвети. Преди да започнете да перете дрехите от деним, не забравяйте да закопчаете всички ципове, копчета и да обърнете панталона наопаки. Не забравяйте първо да проверите джобовете си за малки предмети, които биха могли да повредят не само самия продукт, но и пералнята.

Не трябва да перете дрехите от деним твърде често, в противен случай те ще станат по-малко устойчиви на износване. Ако такъв елемент от гардероба се носи рядко, тогава е достатъчно да го перете след десетото носене, въпреки че всичко, разбира се, зависи от степента на замърсяване. Ако върху дрехите ви от деним се появят петна, по-добре ги отстранете със сапунена вода и гъба. Ако ги носите ежедневно, тогава можете да ги перете веднъж седмично.

Преди пране дрехите от деним трябва да се обърнат наопаки. Изберете деликатен цикъл на пране. Ако пералнята има специален режим за дънкови артикули, тогава трябва да го изберете. Температурата на водата не трябва да е висока, достатъчно е 30, най-много 40 градуса. Също така за прането е по-добре да изберете гелове, а не прахове. Използвайте центрофуга на минимално ниво, за да избегнете деформация на тъканта. Ако е възможно, използвайте препарати, предназначени специално за деним. Ако не, изберете меки пудри и гелове. Избягвайте продукти с избелващ ефект: те ще избледнеят цвета на тъканта. 

Не сушете дрехи от деним близо до радиатори, в противен случай те ще се свият. Също така не е необходимо да оставяте продукта на пряка слънчева светлина.

Още: 4 грешки, които са пагубни за пералнята - всяка домакиня ги прави

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com