Ефективни трикове в борбата с листните въшки

22027
Ефективни трикове в борбата с листните въшки
Снимка: iStock/Guliver

Листните въшки отново са в разгара си. Те са навсякъде – по розите, копъра, пипера, доматите и други растения. Обикновената вода за уста наистина помага в тези случаи. Дори и да не сте предполагали, тя е приложима и за много други неща. В следващите редове ще разгледаме случаите, където тя може да ви бъде от полза.

За листни въшки

Нуждаете се от вода за уста, обикновена вода и няколко капки течен сапун. Смесете двете води в съотношение 1:1 и добавете сапуна. Напръскайте растенията сутринта или вечерта. Още с първото пръскане листните въшки ще изчезнат, а след повтарянето ще ги елиминирате напълно. Няма значение от водата, която ще използвате и на коя марка е. Еднаква работа ще свърши евтината и скъпата вода за уста.

Битката с гадинките в българските затвори се оскъпи почти 3,5 пъти

Договор на стойност над 1,2 млн. лева без ДДС сключи Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) за дезинсекция и де...

Гъбични заболявания

Гъбичките са често срещан проблем за градинарите. Водата за уста ще бъде от полза и в борбата с тази болест. Съотношението е 3:1 при смесването с обикновена вода. Отново добавете няколко капки веро. Напръскайте и третирайте редовно, за да имате постоянен резултат.

Тор за тревата

Към тази смес добавете кенче бира, чаша азотен тор и английска сол. Получавате чудесен и бърз тор за трева. Използвайте на всеки 3 седмици. Ще имате обогатена почва, а растенията ви ще дават изобилен плод.

Отлично средство за насекоми

Всички знаем колко са досадни насекомите и комарите. Да, със сигурност това не е толкова ефективно колкото купешките препарати, но за сметка на това е достъпно и бързо. Евкалиптът във водата за уста ги отблъсква и за няколко часа ще можете да си отдъхнете от тях. Когато отново виждате, че ви нападат – повторете третирането.

Ще обезсърчи котката ви

Да, котките са сладки и са нашите най-добри приятели, но често те имат склонност към растенията ви. Ако искате да ги защитите, просто напръскайте със сместа там, където сте забелязали, че котката минава и маркира своето място. Гарантираме ви, че след това тя няма и да си помисли да отиде там. Методът е ефективен, дори вече е да е минала оттам. Това е ефикасно и срещу бездомните котки, които често идват в градината ни.

Както виждате, имали сте под ръка чудесно средство за всички познати на градинарите проблеми. Надяваме се да сме ви вдъхновили да го използвате вместо останалите купешки препарати, които не само, че са пълни с химия, но и са доста скъпи. Да, във водата за уста също има алкохол и други съставки, но е доста по-безвредна и препоръчителна.

В 112 столични училища плъзнаха въшки и гниди

През последните години броят на опаразитените с главови въшки лица за град София постоянно нараства, предаде БГНЕС. В 112 училища са о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com