Ефектът на скъпите нокти: Как да направите прост, но ефектен маникюр?

19975
Ефектът на скъпите нокти: Как да направите прост, но ефектен маникюр?
Снимка: iStock

Изключително дългите нокти и ярките рисунки на всеки пръст могат да бъдат скъпи и да изглеждат ефектно, но през последните няколко години се наложи мнението, че простият и дискретен маникюр изглежда по-луксозен. Основното внимание в него майсторите обръщат на грижата за кожичките и кожата на ръцете, като използват специални процедури и масажи. Цветовете на лака повтарят или естествения нокът, или не надхвърлят класическия телесен цвят.

Качествена грижа

На първо място, за да поддържате ръцете и ноктите си безупречни, извършвайте редовни процедури за грижа. Парафинотерапията е подходяща като експресно лечение. Същността ѝ се състои в това, че нагрятият парафин повишава температурата на ръцете, създава филм върху кожата и омекотява горния слой на дермата. Порите се отварят, ръцете активно се потят, дълбоко се овлажняват и перфектно се премахват токсините. И след като парафинът изстине, той се отстранява от кожата. Можете също така да използвате платнени маски, напоени с грижовни съставки. Нанасят се върху ръцете като ръкавици и престояват около час. Такава грижа активно подхранва кожата. Освен това, използвайте масло за кожички и стандартни овлажняващи кремове сутрин и вечер и когато усетите, че кожата ви е много суха.

Как да разберете дали салонът за маникюр е с добра хигиена?

Правилна дължина

Ноктите със скъп маникюр не трябва да са твърде дълги. Свободният ръб варира от 2 до 4 mm. Ако вашите собствени нокти от естетическа гледна точка трябва да бъдат удължени, тогава е разрешено удължаването на нокътната плоча с толкова милиметра. Не е необходимо да изрязвате ноктите до корена. Това прави ръцете на жената небрежни и някак детски.

Форма на ноктите

По-добре е да откажете много остра форма. Изберете мек овал или квадрат. Майсторът на маникюр ще избере най-подходящата форма за вас.

3 основни тенденции при маникюра, които ще бъдат стилни през пролетта на 2023 г.

Покритие за нокти

Обикновено устойчивите гел лакове се нанасят на два или три слоя. Ако обаче искате да постигнете ефекта на скъпи и здрави нокти, тогава слоят трябва да е един и не толкова плътен. Достатъчно е, когато естественият нюанс на ноктите просто стане малко по-ярък.

Друг вариант за здрав маникюр е лек акцент върху луничките. Млечният гел лак прави нокътната плочка в тази част на нокътя по-ярка и изразителна. Такъв маникюр може да се направи, за да замени "френския", изглежда много свеж и необичаен.

Също така класическият здрав маникюр предполага липсата на каквито и да било декорации. Единственото изключение е акцентът върху луничките или върховете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Кога се приготвят козунаци за Великден?
Кога се приготвят козунаци за Великден?

Тази година православните християни ще празнуват Великден на 5 май. Сега е най-доброто време да се подготвите спокойно за празника и без да бързате. Седмицата,...