Ежедневните навици, които могат да ви образуват пъпки по лицето

5561
Ежедневните навици, които могат да ви образуват пъпки по лицето
Снимка: iStock

Красивата, добре поддържана кожа на лицето изсква работа. Подходяща козметика, редовни процедури, здравословен начин на живот - всичко това помага да се подобри състоянието на дермата, да се удължи младостта й, да се осигури свежест и здравословен блясък. Кожата веднага ви уведомява, ако нещо не й харесва: грижата или козметиката не са подходящи, няма достатъчно витамини и хранителни вещества, има проблеми с вътрешните органи. Тя често ви предупреждава за проблеми с един прост индикатор - обриви. 

За да се справите с този проблем и да подобрите състоянието на дермата, трябва да знаете причината за тези естетически несъвършенства. Предлагаме ви да се запознаете с основните лоши навици, които могат да причинят обриви.

Долу ръцете

Докосвате ли често лицето си с ръце? А на улицата? Забелязали ли сте навика постоянно да докосвате кожата на лицето си, опирайки се на дланта си? Ако е така, може би това е вашият случай. Една от най-честите причини за пъпките по лицето е докосването. Често това е придружено от факта, че гримът ви не доживява до вечерта и вярвате, че некачествената козметика е виновна за всичко. Но това не е така. Навикът да докосвате лицето си с ръце допринася за активното размножаване на бактерии и това води до обрив.

Измийте, измийте и измийте отново

Друга популярна причина, поради която се появяват пъпки на лицето, е навикът да измивате лошо грима си. Дори и да сте вкъщи цял ден без грим, кожата ви е мръсна и трябва да се почисти. А за да отмиете декоративната козметика, простото измиване изобщо не е достатъчно. Ето примерен алгоритъм за измиване след грим:

Ето как да се отървете от луничките по кожата

Слънчевите лунички са естествена реакция на по-светлата кожа към UV лъчите. Някои хора ги намират за красиви, дори секси. Други не харе...

- отстраняване на декоративна козметика с мицеларна вода, мляко или хидрофилно масло

- използване на почистващ препарат

- тонизиране

- крем 

Избършете лицето си с памучни тампони. Само след няколко дни  кожата ще ви благодари със състоянието си. Но не се отказвайте от навика да се миете правилно.

Премахнете разширените пори с тези маски!

Истинско предизвикателство може да бъде борбата с разширените пори и черните точки. Почистване и мазане със скъпи препарати, търпение, ...

Телефони, телефони...

Често срещан проблем е...телефона. Навикът постоянно да държите смартфона до ухото си може да доведе до постоянен обрив, който не изчезва.

Екранът на смартфона се нарежда на второ място (след клавиатурата) по брой бактерии. Той лежи на работния плот, в чантата, в джоба ви, държите го в ръката си, на екрана остават следи от козметика, натрупва се прах. Отговаряте на обаждането - и всичко се появява на лицето ви.

Време е за нова калъфка за възглавници

Мнозина са изправени пред такова неприятно явление като пъпки по лицето след сън. Този проблем често е резултат от редки смени на спално бельо. Препоръчва се подновяване на комплектите за сън на всеки 1-2 седмици. Но за собствениците на проблемни типове кожа, които откриват нови възпаления на лицето си след всяка вечер, се препоръчва да сменят калъфката на възглавницата на всеки 3 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com