Електронните цигари не помагат

17157
Електронните цигари не помагат

Милиони гледан на електронните цигари като на средство, което да им помогне да се отърват от вредния навик. Ново проучване обаче установи, че електронните цигари в действителност не помагат за отказване от пушенето и представляват сериозна потенциална заплаха за здравето, защото съдържат никотин, съобщава БГНЕС.

Докладът, оповестен от италианското министерство на здравеопазването, предупреждава, че електронните цигари не трябва да се използват от млади хора, тъй като внасят никотин в тялото и могат да ги накарат да пропушат истински цигари.

Брюксел иска да премахне и електронните цигари

Европейският съюз готви ново законодателство, с което ще ограничи сериозно употребата на електронни цигари. То ще е част от промените ...

Роберта Пачифичи, директор на Обсерваторията за пушене, алкохол и употреба на наркотици към Националния здравен институт, която изготвила доклада, заяви, че не е убедена в пълната безопасност на електронните цигари. "Трябва да имаме предпазлив подход към този продукт, тъй като знаем малко за ползата му за спиране на пушенето и за токсичността му", предупреди тя. Пачифичи допълни, че нейният доклад не убеждава в ефективността или безвредността на електронните цигари. Тя обаче признава, че макар нивата на никотин да варират в този тип цигари, те обикновено са по-ниски, отколкото в нормалните цигари.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com