Елените в Лапландия светят в тъмното, за да не бъдат прегазени от коли

31506
Елените в Лапландия светят в тъмното, за да не бъдат прегазени от коли

Във финландската област Лапландия, където се смята, че живее Дядо Коледа, се изпробва метод, чрез който северните елени да светят нощем, за да се избегне рискът да бъдат прегазени от автомобили, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

От местна асоциация на скотовъдците поясниха, че напръскали двайсетина северни елена с вещество с отразяваща способност, за да може автомобилистите да ги виждат в тъмното.

Финландия очаква руските инвестиции

Финландия е страната от ЕС, която споделя най-дългата граница с Русия – 1340 километра. Въпреки това тя не успява да привлече ру...

Надяваме се, че методът ще е ефикасен, за да може веществото да бъде използвано в цялата област и с него да бъдат напръскани всички елени, отбелязаха от асоциацията.

Северните елени изминават огромни разстояния нощем през зимата, за да намерят храна, без да се притесняват от автомобилното движение, което се увеличи в резултат на туризма.

Лапландия привлича десетки хиляди туристи от чужбина през зимата, които идват да открият дома на Дядо Коледа в Рованиеми - най-големия град в областта.

В рамките на тестовете са използвани две течности - едната се нанася върху рогата на животното, а другата върху козината му.

Финландия е на първо място по покритие на интернет

Финландия зае първо място сред 34 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие по мащаб на покритие на безжичен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com