Елиминирайте вредните мазнини от тялото си с тези източници на полезни мазнини

5164
Елиминирайте вредните мазнини от тялото си с тези източници на полезни мазнини
Снимка: Pexels

Ако поне веднъж сте се интересували от здравословно хранене, то знаете, че мазнините се делят на наситени и ненаситени. Тъй като наситените мазнини се считат за вредни и нездравословни за човешкото тяло, по-голямата част от хората планират да ги изхвърлят от ежедневната си диета. От друга страна, добрите мазнини могат да поддържат сърцето ви здраво и здравето ви във форма. За да си ги осигурите, просто включете тези храни в менюто си.

1. Семена от чиа

С чая от тези 4 билки, мазнините ще се стопят за отрицателно време!

Различните билки са полезни за различни неща и са ни първи помощници при грипове и настинки. Този страхотен коктейл от четири билки об...

Семената от чиа са идеално допълнение към ежедневната храна, тъй като съдържат полезни свойства. Те насърчават загубата на тегло, контролират кръвната захар, подобряват здравето на зъбите и укрепват костите. Въпреки това те са богати на калций и могат да подобрят вкуса на пудинги, смутита и салати за миг.

2. Авокадо

Авокадото е плод, наситен с чудеса. То има страхотен вкус и играе основна роля за намаляване на високите нива на холестерола. Авокадото съдържа ненаситени мазнини и се считат за едни от най-добрите спътници на тоста. Добавете ситно нарязано авокадо към яйцата или направете гуакамоле, за да се насладите на храната си максимално.

3. Кедрови ядки

6 причини, поради които мазнините в корема са опасни за живота

Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп опасни заболявания. Това се дължи на прекомерното натрупване на мазнини в подкожн...

Кедровите ядки са здравословни ядки, които повишават имунитета и хормоналния растеж. Те имат мека текстура, приятен аромат и могат да се консумират сурови. Те са богати на витамин А и лутеин, които са много полезни за здрави кости и по-остро зрение. Добавете цели кедрови ядки към салати или ги натрошете върху пудинги или смутита.

4. Ядки макадамия

Ядките макадамия са едни от най-здравословните ядки, които притежават диетични фибри и много антиоксиданти. Те са източник на фибри, витамини, минерали, желязо и манган. Те имат богат и сладък вкус, който прави тези ядки най-добрите закуски за хапване. Можете също да добавите тези ядки към салати, смутита, пудинги и да ги използвате като други ядки в диетата си.

5. Зехтин

От какво се трупат мазнините по корема и по бедрата?

Хормоналният дисбаланс е основният виновник, както и генетиката, и начинът ви на хранене. Ефективна диета с краставици И разпределени...

Зехтинът има много ползи за здравето, тъй като съдържа огромно количество антиоксиданти и витамин Е. Той поддържа нивата на холестерола ви под контрол и съдържа богати здравословни мазнини, които в замяна предлагат ползи за здравето на човешкото тяло. Може да се използва като дресинг за салата или за овкусяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com