X
 
 

Енот стана донор на кръв в Екатеринбург

2369 0
Енот стана донор на кръв в Екатеринбург
Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя събрат Ракета, у когото ветеринарните лекари диагностицираха анемия, разказа за РИА Новости зоотехникът на зоопарка Василиса Валова, предава БГНЕС.

По нейните думи домашният любимец Ракета след вирусна инфекция е получил усложнения, поради които се е развила анемия - недостатъчно количество кислород в кръвта. Ветеринарните специалисти, с които се свързали собствениците на енота, взели решение за кръвопреливане.

Възможно ли е приятелство между котка и енот? (ВИДЕО)

Котките са своенравни животни, но един дружелюбен енот все пак е решил да опита да се сприятели с една от тях. Дали е успял или не вижт...

"Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и след това ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, провериха дали е здрав и дали кръвта е подходяща. След това го инжектираха с упойка и взеха необходимото количество кръв - 100 милилитра е приемливата норма за животните“, каза Валова.

Тя отбеляза, че Зоро се държал спокойно по време на процедурите, не проявявал агресия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен обратно в зоологическата градина, където обядвал с друг миеща мечка и продължил обичайния си начин на живот.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители