Естествените алтернативи на пастата за зъби

5330
Естествените алтернативи на пастата за зъби
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че незаменимата сода за хляб и сол, екстрактът от кора на Ним, ароматна куркума и кокосово масло - благодарение на техните противовъзпалителни и антибактериални свойства - могат да ни помогнат да се отървем от плаката, да убием вредните бактерии, да осигурим правилна хигиена на устната кухина и успешно да заменим традиционните паста за зъби? Разберете как да ги използвате конкретно.

1. Сода за хляб

Содата за хляб е една от най-добрите алтернативи на пастата за зъби и можете да я използвате за редовно почистване на зъбите. Действа като абразив и помага да се отървете от обезцветяването. Освен това неутрализира лошия дъх и киселините в устата, което от своя страна предотвратява образуването на кухини.

Как да използвате сода за хляб?

Просто потопете в нея мокра четка и измийте зъбите си по традиционния начин. Можете също да смесите 1 чаена лъжичка сода за хляб с малко вода, за да направите паста. Ако желаете, можете да добавите няколко капки екстракт от мента за свеж вкус.

Забележка: Не яжте и не пийте поне 30 минути след измиване на зъбите със сода за хляб. Освен това не трябва да се използва за редовна употреба, тъй като може да доведе до ерозия на зъбния емайл.

2. Екстракт от кора на Ним

Индийската лилия, известна още като "Neem" или Margosa, е един от най-добрите заместители на паста за зъби. Неговите антибактериални и антисептични свойства помагат да се убият бактерии, които причиняват кариес, предотвратяват натрупването на плаки, възпаления и други заболявания на венците. Екстрактът от кора на Ним също осигурява дълготраен свеж дъх.

Как да използвам екстракт от кора на Неем?

Екстрактът от кора на Ним трябва да се втрие в зъбите, да се остави за няколко минути и след това да се почисти с мека четка за зъби. Накрая просто изплакнете устата си с топла вода.

3. Куркума

Куркумата подобрява цялостното здраве на устната кухина, така че понякога можете да използвате този жълт подправен прах за миене на зъбите. Неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства помагат за предотвратяване на зъбни проблеми като кариес и гингивит.

Как да използвате куркума за почистване на зъбите?

Комбинирайте 1/4 чаена лъжичка куркума с малко синапено масло. Поставете сместа върху четка за зъби и я нанесете като обикновена паста за зъби. Когато изплаквате устата, внимавайте да направите това много внимателно.

Можете също така да добавите 1 чаена лъжичка куркума към чаша хладка вода и да я използвате като вода за уста.

4. Кокосово масло

Кокосовото масло - поради своите антибактериални и противогъбични свойства - е друг естествен заместител на пастата за зъби. Той може да помогне за намаляване на плаката и да предотврати проблеми като кариес, лош дъх и заболяване на венците.

Как да използвате кокосово масло за почистване на зъбите?

Поставете 1 супена лъжица кокосово масло в устата си. Задръжте го за около 15 минути, докато се разтопи, стане пенливо и млечнобяло. Сега просто трябва да изплакнете устата си с много чиста вода. И накрая, можете да използвате влажна четка за зъби и внимателно да измиете зъбите си.

Забележка: Процедурата трябва да се извършва на празен стомах.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com