Ето как да почистим фурната и копчетата без никакви усилия

16820
Ето как да почистим фурната и копчетата без никакви усилия

Колкото и да отлагаме, неприятният момент за почистване на фурната в кухнята и бутоните ѝ все пак настъпва. Мазнината, останала във фирната от всички готвени в нея ястия, е трудна за почистване. Има, обаче, и някои трикове за улеснение, достатъчно е само да ги приложим.

Стените на фурната, покрити с мазнини и въглеродни отлагания, матово стъкло и характерна неприятна миризма - вашата фурна спешно се нуждае от качествено почистване. Ако не искате да се затруднявате допълнително, трябва редовно да почиствате фурната, в противен случай замърсяването ще се отрази зле върху качеството на вашите ястия. Как можете ефективно да я почистите?

Ефективността е комбинация от цена на продукта, усилия и време за почистване. Определено, можете да реагирате бързо с използване на продукти, които се намират в кухнята ви.

Народни средства за защита

Някои прости продукти са ефективни за омекотяване на мазнините, след което могат лесно да бъдат отстранени с обикновена кърпа.

Сода

Хитри начини за почистване на фурната до блясък

Ако стените на фурната са покрити с мазнина, която изгаря и смърди всеки път, когато я включите, а на вратата се е образувало кафяво по...

Поръсете хоризонталните повърхности със сода, а за нанасяне върху вертикални повърхности, содата се прави на гъста каша. По-добре е да правите това в топла, но не гореща фурна. Затопля се при петдесет градуса за 10 минути - и това е достатъчно. А газта може да е включена буквално за 3 минути.

След нанасяне трябва да изчакате 20-30 минути. И след това отстранете содата заедно с мазнината с обикновен парцал.

Недостатъци на метода: содата за хляб може да надраска повърхността на фурната. Когато я използвате, трябва да бъдете възможно най-внимателни. В резултат на това времето не се изразходва толкова икономично.

Сода с оцет

Предишният метод модифицира приложението на киселина. Между другото, известният бакпулвер, който се използва и за почистване на фурни, е смес от сода за хляб и лимонена киселина. Но ако просто трябва да почистите фурната, не е нужно да харчите пари, а купувайте компонентите отделно и смесвайте.

Страхотен начин БЕЗ ХИМИЯ да изчистим фурната от нагар

Фурната се използва почти всеки ден и рано или късно тя почернява и се покрива с нагар. Затова е добре да я почиствате по-честичко. Усе...

Начинът на приложение е същият като при чистата сода. Времето за действие е малко по-бързо. Предпазните мерки са подобни - попиваме състава и не го изтриваме при почистване.

Сол

Трапезната сол ще помогне да се премахне мазната мръсотия. Тя има и  омекотяващ ефект. Нанасянето на сол върху вертикални повърхности не е възможно, но хоризонталните повърхности могат да бъдат поръсени. Включете фурната на 100 градуса, докато солта стане златиста, след което я извадете. Солта, подобно на содата, е абразив, така че трябва също да я почиствате внимателно, без да използвате търкащи движения.

Домакински химикали

Специализираните почистващи препарати за фурни са по-скъпи от солта, но улесняват работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com