Ето какви ОГРОМНИ ползи може да донесе на тялото рициновото масло

4093
Ето какви ОГРОМНИ ползи може да донесе на тялото рициновото масло
Снимка: iStock/Guliver

Рициновото масло е използвано със своите козметични и лечебни цели още от познатата ни египетска кралица Клеопатра, а и от целия египетски народ. То е известно и уважавано в козметичните среди и до днес, а ако вие наблягате на натуралната козметика в грижата за кожата – вижте какви ползи може да донесе на тялото ви рициновото масло:

Бори се с белезите от акне

Този природен лек ще ви спаси от целулита и отоците по тялото

Почти всяка жена се бори с целулит и отоци по тялото. Но за съжаление често резултатите не са такива, каквито бихме искали да бъдат. На...

Рициновото масло е чудесно за хората с мазна кожа, тъй като то способства за поддържането на нормални нива на влажност на кожата. То я регенерира и спомага за по-бързото заличаване на неприятните белези от акне. Нанесете няколко капки рициново масло, като масажирате с кръгови движения, вечерта и измийте на следващия ден.

Спомага за справянето със стрии и слънчеви изгаряния

Рициновото масло е често срещан компонент в редица слънчезащитни кремове, тъй като има натурален слънцезащитен фактор. Други ползи от него са свързани с антимикробните му свойства и това, че помага за по-бързото олющване на белези, стрии и слънчеви изгаряния.

При накъсване и косопад

Освен благоприятните свойства за кожата, рициновото масло спомага и за доброто състояние на косата ни. То я подхранва, укрепва корените и благодарение на рициноловата киселина, се бори с косопада. Рициновото масло стопира и накъсването на косата, както и може да редуцира и появата на пърхот. Съветваме ви да нанасяте в корените с масажни движения 2 пъти седмично, след което измивате с шампоана си.

Здрава и бляскава кожа – рецепти със зехтин и рициново масло

Домашните маски за лице, коса, тяло и др. са все още на мода и голяма част от дамите залагат на тях. С натуралните съставки се постигат...

Анти-ейдж ефект

Рициновото масло е богато на мастни киселини, които поддържат добри нива на хидратация, както и участват в производството на колаген. Затова и то може да се използва като чудесно анти-ейдж средство – нанесете с масажни движения на местата по лицето с бръчици.

Сухи устни

Ако устните ви са склонни към напукване и изсушаване през по-студените дни например, то включването на рициновото масло в рутината ви е чудесен избор. То е богато на мастни киселини, витамин Е и минерали, които ще възвърнат влажността в устните и бързо ще заздравят пукнатините и раните. Нанасяйте няколко капки върху устните си всяка вечер.

Напукани ръце и пети

Рициново масло за коса - как да го използваме

Рициновото масло се използва широко за лечение на кожа, подобряване на състоянието на веждите, миглите и косата. То възстановява клетки...

Ако ръцете или петите ви също са склонни към напукване, изсушаване и зачервяване, рициновото масло ще помогне и за тяхното възстановяване. То бързо възвръща влажността в засегнатите участъци и се справя с екземи, мазоли и т.н. Може да се комбинира с топла вода, кокосово или бадемово масло, в зависимост от целта.

Чупливи нокти

Ако ноктите ви са слаби и се чупят лесно, може да използвате терапия с рициново масло. Нанасяйте от него няколко пъти в седмицата върху ноктите си или го смесете с топла вода и накиснете ноктите си в течността. Освен това, рициновото масло има силни противогъбични и антибактериални свойства.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com