Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

3498
Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен
Снимка: iStock

Когато подавате молба за развод, решението какво да правите със сватбените си халки вероятно е последното нещо, за което мислите. Има документи за попълване, организиране на живота и, разбира се, емоционални сътресения, които трябва да преодолеете. Но след като стресът мине е време да продължите напред.

Вижте още: 5 страхотни начина да кажете "Обичам те" без думи

Какво е пръстен за развод?

Халките за развод не са новост, но определено стават все по-популярни.  тенденция стана популярна?

Пръстенът за развод е пръстен, който жената купува за себе си, за да отбележи края на бракоразводния ѝ процес и началото на нейния нов старт в живота“, казва Оливия Драйзен Хауъл, главен изпълнителен директор на платформата за регистър на разводите Fresh Starts Registry. „Най-просто казано, пръстенът за развод символизира нейното новооткрито чувство за свобода и самоувереност, служейки като осезаемо напомняне, че тя вече не се определя от семейното положение, а от нейната собствена сила, издръжливост и способност за самолюбие.

Тези пръстени могат да приемат различни форми: можете да работите с бижутер, за да проектирате такъв, като използвате камъните от вашия годежен пръстен или сватбена халка, или можете да направите нещо напълно ново, което по нищо не прилича на тези бижута.

Като избират да се почетат със значимо бижу, хората потвърждават присъщата си стойност и признават правото си на щастие, удовлетворение и любов, както отвътре, така и от другите“, казва Драйзен Хауъл.

Благодарение на знаменитостите, пръстените за развод получиха по-голяма публичност. Моделът Емили Ратайковски наскоро си направи такъв през след раздялата си със Себастиан Беър Макклард.

На кой пръст да носите пръстена за развод?

Можете да носите пръстена си за развод, където пожелаете - няма правила!

„Той може да замени стария ви брачен пръстен на безименния ви пръст или като алтернатива може да се носи на друг пръст“, казва Саша Джармон, гемолог и съосновател на Love Saro. Имайте предвид, че ако носите пръстена на безименния пръст на лявата си ръка, той може да бъде сбъркан с брачна халка или годежен пръстен.

Популярно място за носене на това бижу е безименният пръст на дясната ръка. Ратайковски носи двата си пръстена на десния си безименен пръст.

Вижте още: Търсят богата жена: Най-меркантилните мъжки зодии

Да запазим ли годежния си пръстен след развода?

Вземането на решение какво да правите с годежния си пръстен е дълбоко лично – и преназначаването му става все по-популярно.

Можете да работите с бижутер, за да преработите пръстена в обеци, колие, гривна или друг аксесоар, който отговаря по-добре на текущите ви предпочитания и начин на живот“, казва Драйзен Хауъл. „Можете също да превърнете пръстена в множество бижута и да запазите парчетата за децата си.

Или можете да ги запазите такива, каквито са, особено ако имате деца, на които искате да ги предадете.

Някои хора избират да запазят своите сватбени или годежни пръстени като сантиментални сувенири, напомняния за връзката и споделените спомени“, казва Драйзен Хауъл. „Ако имате силна емоционална привързаност към пръстените или ги гледате като ценни наследствени вещи, запазването им може да се стори значимо за вас.“

И накрая, има опция за продажба. „Можете да ги продадете на бижутер или чрез онлайн пазари, за да възстановите част от финансовата стойност, инвестирана в бижутата“, обяснява Драйзен Хауъл. „Инвестирайте тези пари в нещо прекрасно за себе си!“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com