Ето кои растения са най-подходящи за укрепване на имунната ни система

5002
Ето кои растения са най-подходящи за укрепване на имунната ни система
Снимка: iStock

В забързаното ежедневие като нашето е от голямо значение да обръщаме голямо внимание на здравето си, за да се опазим от заобикалящите ни вируси и инфекции. Особено в епидемична обстановка като тази в момента, трябва да се стараем към възможно най-здравословен начин на живот. Има някои растения, които заедно със спорта и правилното хранене, спомагат значително за подобряване на нашия имунитет. Препоръчваме ви обаче преди да започнете с употребата им, да се консултирате с вашия лекар.

Кои растения са най-подходящи за укрепване на имунната ни система?

Храните, които помагат на организма ни да се пребори с инфекциите

В миналото, когато лекарствата не са били толкова популярни и достъпни, хората са използвали лечебните свойства на храните, за да повли...

Ехинацея

Ехинацеята е известна със своите антивирусни и антиоксидантни свойства, редуциране на главоболието и за борба с възпаленията. Проведени изследвания и проучвания сочат, че ехинацеевата тинктура намалява времето за възстановяване от настинки и възпаления.

Чесън

Чесънът се използва с лечебните си свойства още от години. В състава му откриваме веществото алицин, което се бори с паразити, инфекции, както и спомага при проблеми с червата и дихателната система. Има обаче силен и дълготраен мирис и трябва да се съобразявате с консумираното количество.

Женшен

Най-мощните билки за имунната система

Пълноценното хранене е изключително важно, особено в сезона на настинките и вирусите. За щастие няколко чудодейни лека също помагат за ...

Женшенът е известно растение, което помага за борбата с хроничния стрес, като предпазва имунитета ни от него чрез подобряване функциите на хипоталамуса, хипофизата и надбъбречните жлези. С корен от женшен може да се приготви отвара, която подпомага за подобряването качеството на съня. Консумацията на женшен обаче не се препоръчва за хора с епилепсия, хипертония, заболявания на черния дроб и др., тъй като може да се появят противопоказания. Консултирайте се със специалист преди употребата му.

Гъба Рейши

Гъбата Рейши не е позната на всички, но ползите от нея също не са никак малко. Тя по-скоро спада към семейството на гъбите. Известна е още като гъба на безсмъртието, тъй като ефектът й върху нашия организъм обхваща различни аспекти, поддържащи общото ни здраве. Такива са например стимулиране работата на имунните клетки, борбата с различни инфекции, паразити и възпаления и др. Тя е ядлива, но се запознайте по-подробно с възможните противопоказания, преди да започнете консумация.

Каквато и билка или растения да изберете като добавка за поддържане на добро здраве, е добре да се консултирате предварително с вашия лекар, за да избегнете евентуални нежелани последици. Поинтересувайте се за алергии, начин на употреба, честота на консумация и т.н. Природата ни дава неизменни богатства, от които да се възползваме за качеството на живота ни и доброто здраве. Гореизброените 5 растения са сред най-добрите натурални имуностимулатори. Включете ги във вашата ежедневна рутина. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com