Ето кои заболявания могат да се констатират само с един поглед

4153
Ето кои заболявания могат да се констатират само с един поглед
Снимка: iStock

Лекарите споделят какви здравословни проблеми могат да бъдат разпознати дори и само по външни признаци.

Това не е нищо ново в Китай.

Още в древни времена китайските лекари са се научили да диагностицират болестите по външни признаци. Без кръвни изследвания и ядрено-магнитен резонанс, каквито тогава по принцип не са съществували, те успешно разпознавали болен панкреас, проблеми с черния дроб и други неразположения.

В други страни лекарите се доверявали повече на постиженията на медицината при поставянето на точни диагнози, но опитът на източните им колеги все още се изучавал. И признаването на ефективността на китайските методи, потвърдено от изследванията на съвременните учени, не закъснява.

Внимавайте! Това може да са първите симптоми на инфаркт

Първите признаци на инфаркт се появяват около час преди самия пристъп. Ако добре познаваме тези имптоми, има голяма вероятност да бъде ...

Днес лекарите могат да определят началото на заболяването, без да се вглеждат в медицинското досие на пациента. Обикновените хора също могат да установят това.

Бъдете наблюдателни

Физиологът Павел Жаторин споделя как навреме да забележите признаците на някакво заболяване, които тялото показва. Специалистът съветва да се обърне специално внимание на следните симптоми:

1.       Уморено лице. Състоянието на хронична умора възниква при остър дефицит на протеини и желязо. Ако в менюто има много храни, богати на тези микроелементи, тогава е препоръчително да проверите състоянието на стомаха. Може би поради повишената киселинност полезните вещества не се усвояват.

2.       Чести херпеси и рани в ъглите на устата. Основната причина за това е намаляването на имунитета. Успоредно с това тялото „дава“ бъгове в работата на други органи: изведнъж се появява конюнктивит, суха кожа и т. н. Между другото, пукнатини по кожата и прекомерната й сухота „говорят“ за дефицит на желязо, както и за витамини от група В и C.

Кои са петте най-често срещани симптома на Омикрон при ваксинираните?

Британският епидемиолог - професор Тим Спектър, заяви пред The Conversation, че пациентите, които са били ваксинирани срещу коронавирус...

3.       Белене на кожата от вътрешната страна на дланта. Това е ясен сигнал за липса на витамини А и Е. Втората често срещана причина е паразитозата.

4.       Себорея, пърхот, мазна коса. В повечето случаи причината е неизправност във функционирането на храносмилателния тракт. Но има вероятност стресът или хормоналните промени в тялото да допринесат за появата на пърхот (например по време на юношеството).

5.       Косопад. Почти винаги са виновни белтъчините, желязото, дефицитът на витамин D и проблемът с хормоните на щитовидната жлеза.

6.       Тъмни петна по кожата. Тъмните лакти и подмишниците са признак на инсулинова резистентност и предразположение към диабет. Забелязвайки промени, е препоръчително да се запишете за консултация с терапевт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com