Ето колко често трябва да миете косата си с шампоан

4169
Ето колко често трябва да миете косата си с шампоан
Снимка: iStock/Guliver

Една от най-горещо обсъжданите теми в грижата за косата е колко често трябва да си миете косата с шампоан. Ако сте като повечето момчета, вие най-вероятно миете косата си с шампоан всеки ден. И ако сте като повечето момчета, вие сте дяволски сигурни, че е необходимо, защото косата ви се омазнява или нещо подобно. Всъщност не е необходимо да се миете с шампоан всеки ден. Точният брой зависи от косата ви, но помислете по-скоро за два или три дни в седмицата.

Храните, които ще направят косата ви красива и здрава

Логиката зад по-малкото миене с шампоан е, че измиването с шампоан премахва маслото. И е напълно логично да мислим, че по-честото измиване води до по-малко омазняване. Разпределете тези измивания, да кажем, през ден, тогава всъщност тренирате скалпа си да произвежда по-малко мазнина с течение на времето. То се учи и отговаря. Част от причината да става толкова мазна ежедневно е, че я миете всеки ден. Тази коса толкова много иска да остане подхранена и затова скалпът произвежда свръхсебум, така че себумът да може да си проправи път нагоре по косъма и да остане хидратиран.

Как да ползвате кисело мляко за здрава коса?

Стигайки до едната крайност (ежедневното миене), скалпът ви отива до другата крайност (свръхпроизводството на себум). Така че, успокойте главата си и просто мийте по-малко с шампоан. Здравата коса винаги трябва да се съсредоточава върху влагата и кондиционирането, а не върху прекомерното почистване. Но все пак трябва да се къпете всеки ден. Можете да изплаквате косата си всеки ден, което ще отмие повечето мазнина и пот.

10 съвета за здрава коса без химикали

Освен това можете и трябва да използвате балсам колкото искате. Ако имате по-гъста коса, си струва да опитате измиване с балсам. Това е мястото, където оставяте вашия подсилващ балсам да изплакне излишната мръсотия и натрупване на масло. Това може да ви спечели време между шампоаните, може би няколко допълнителни дни. Докато сме на темата за балсама, всеки път, когато се миете с шампоан, винаги трябва да го следвате с балсам.

Как да мием косата си правилно? Колко шампоан, балсам и други продукти да използваме?

Но какво ще стане, ако косата ви е наистина мазна? Опитайте всичко възможно да намерите алтернатива. Сухият шампоан е добър вариант. Нанесете го в корените си, преди да използвате други продукти за коса. Вашата коса обаче трябва да се изплакне и изсуши. Сухият шампоан, който се предлага като спрей, прах или стилизираща паста, на свой ред попива излишната мазнина, която скалпът ви произвежда, и също така придава на косата ви малко повдигнатост корена, тъй като няма масло, което да го натежава.

6 грешки при миене на косата, които да избягвате

Това ви предпазва от необходимостта да измивате естественото масло и подхранването от останалата част от кичура коса и ви осигурява допълнителен ден преди повторно измиване с шампоан. Въпреки това се препоръчва да направите пълен „мокър“ шампоан същия ден или на следващата сутрин след сухия шампоан, за да избегнете натрупване на продукт в косата. Не забравяйте да го изплакнете обилно преди лягане, ако предпочитате да измиете с шампоан сутрин.

Как да използвате сух шампоан?

Какъв вид шампоан трябва да вземете тогава? Когато все пак използвате шампоан, потърсете такива, които включват щадящи кожата на главата съставки. Хората често си мислят, че просто мият косата, но всъщност това е толкова грижа за кожата на скалпа, колкото и грижа за косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно