Ето най-лесния начин да се справите с внезапните скокове на кръвното

26895
Ето най-лесния начин да се справите с внезапните скокове на кръвното
Снимка: succo / Pixabay

За да престанат скоковете на кръвното да ви причиняват много проблеми и да бъдат източник на страхове, винаги трябва да поддържате тялото си в добра форма.

Лошото време не е страшно

Изследване в САЩ: Ограничителните мерки и страхът от коронавируса са влошили проблемите с кръвното

Кръвното налягане на хората в САЩ се е повишило по време на пандемията в сравнение с периода преди коронавируса, сочи ново проучване. И...

Много често рязката промяна на времето обещава здравословни проблеми. При хора, податливи към високо кръвно, това кара налягането да скача. А това от своя страна води до дискомфорт в областта на гърдите, зачервяване на кожата, силна пулсация на вените и силно главоболие. Въпреки това, всеки човек може да има свои собствени симптоми. Но това, което ги прави сходни, е възможността да се предотврати развитието на неприятни признаци на влошено здравословно състояние.

Терапевтът Олга Данилина съветва винаги да се грижите за здравословното си състояние, без да чакате обостряния на състоянието.

Най-доброто, което човек с високо кръвно може да направи за тялото си, е да го поддържа в добра форма. За да направите това, трябва да разберете кога настъпва това опасно състояние, да знаете нивото си на нормално налягане и да можете да го върнете в обичайните му рамки без помощта на силни лекарства, казва терапевтът.

Ако времето е "палаво"...

При спадане на налягането при зависимите от  метеорологичното състояние хора често могат да се наблюдават апатия, главоболие, виене на свят и разсеяност. Можете да намалите тези симптоми, като пиете тонизиращи напитки (чай, кафе или вода с лимонов сок).

3 грешки, които допускат повечето хора с високо кръвно

Хората с високо кръвно налягане често подценяват състоянието си и допускат грешки, които могат да се окажат фатални. Една от тях е свър...

Някои хора предпочитат билковите чайове пред обикновения чай. Това е допустимо, но с одобрението на лекуващия лекар. Заедно с него трябва да се състави и списък на разрешените билки и да се спазват правилата за приготвяне на отвари. В противен случай концентрацията на хранителни вещества може да се окаже твърде висока и това допълнително да влоши състоянието, предупреждава експертът.

Ще ви помогне да преживеете промяната на времето и контрастния душ. Ако нямате сили да стоите, можете да налеете вода във ваната и да легнете в нея няколко минути, като прибавите там няколко капки етерично масло от иглолистно растение (ела, бор и др.).

Но ходенето в лошо време не си струва. Ако скокът на налягането е твърде силен, човекът може дори да припадне.

По-добре е да изпитвате силно неразположение у дома, в познати условия, под наблюдението на близки. Така че помощта да дойде по-бързо, ако е необходимо, подсеща терапевтът.

 

Как се измерват правилно сатурацията и кръвното налягане в домашни условия

Контролът над кръвното налягане е от съществено значение за съхраняване на здравето и работоспособността, както и за превенция за сърде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com