Ето защо да третирате косата си с яйце

16059
Ето защо да третирате косата си с яйце
Снимка: Jonas Svidras / Pixabay

Красивата и добре поддържана коса винаги буди възхищение, особено когато е гъста, къдрава и лъскава. Видът ѝ е знак, че се грижите добре за нея, подхранвате я периодично, за да  запазите блясъка и жизнеността ѝ. 

За никой не е тайна, че косата се уврежда много лесно и това се дължи на много фактори, сред които са боядисването, излагането ѝ на неблагоприятни атмосферни условия, силното слънце или честата й обработка с преса или сешоар. Всички те правят косата слаба, тя започва да се накъсва, губи блясъка си и не рядко се появява косопад. В съвременната козметика се предлагат много и различни терапии за коса, при които се прилагат различни продукти, като маски, масла и кристали, с които се цели нейното възстановяване.

Как да възстановим суха и увредена коса по естествен начин

Сухата, слаба, чуплива коса може да бъде много видим знак, че е от съществено значение да се обърне повече внимание на грижата за косат...

Истината е, че за да върнете блясъка и здравината на косата си, не е нужно да се подлагате на тези скъпо струващи процедури, а можете да го направите и с по-прости, но ефективни средства. Едно от тях е яйцето, което е богато на много протеини, минерали, витамини, антиоксиданти и хранителни вещества. Това го прави един изключително ценен за косата продукт, който ще подхрани космените фоликули, ще стимулира растежа  на косата, ще я хидратира, ще спре косопада и ще й придаде обем. Как да използвате яйцето за подхранване на косата си? Ето ви няколко съвета за това:

Косата губи своя блясък и жизненост, под въздействие на силното слънце през лятото. Ето защо е добре веднъж в седмицата да прилагане следната терапия: Смесете 1 жълтък с 2 чаени лъжици зехтин и 2 чаени лъжици мед. Тази смес нанесете върху скалпа и по дължината на косата, масажирайте леко за 5 минути и след това оставете да действа за около 1 час.

Ако искате косата ви да расте по-бързо, на всеки 2 седмици, можете да я мажете със смес от 1 белтък и 2 чаени лъжици зехтин, като я нанесете по скалпа и по дължината на косата. Оставете да действа 15 минути и след това измийте.

Яйцето може да ви помогне да се избавите и от пърхута, заради своите антисептични и противовъзпалителни свойства. За целта си направете маска от 1 жълтък и сока на половин лимон, нанесете върху косата, оставете да подейства за 30 минути и след това измийте с шампоан.

8 златни правила за красива и здрава коса

Красивата коса е резултат от правилните грижи, които полагате за нея всеки ден. Важно е каква козметика ползвате, как я третирате и суш...

За да подхраните косата си, можете да си направите домашен балсам от 1 жълтък, 2 супени лъжици зехтин и пюре от половин авокадо. Оставете сместа да подейства за 5 минути и измийте. Така косата ви ще стане мека, хидратирана и бляскава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com