Ето защо хората изневеряват

2385
Ето защо хората изневеряват
Снимка: iStock/Guliver

Изневярата е лоша, независимо какво казват хората, които ще направят това. Това предателство на партньора ви носи само стрес и болка. Но защо хората са склонни на такова предателство? Причините за това са няколко:

Неудовлетвореност от връзката

Една от най-популярните причини за изневяра. Хората се опитват да намерят нещо, което ще им хареса, страхувайки се да загубят това, което имат.

Търсене на одобрение

Много хора не могат да живеят без одобрение, както с ниско, така и с високо самочувствие. Когато не задоволят това желание с партньора си, те се опитват да го реализират с някой друг.

Емоционална незрялост

Сериозните отношения включват задължения и отговорности, както и определени ограничения. Ако човек е незрял, той не може да се справи със своите инстинктивни или напълно съзнателни нагони. Освен това емоционално незрелите хора не разбират, че някое от техните действия води до последствия. Емоционално зрелият мъж никога няма да прелюбодейства, защото разбира какви негативни последици ще последват от това решение.

Кой е най-опасният вид изневяра?

Егоизъм

Не е необичайно някой, който изневерява, да поставя собствените си нужди на първо място, пренебрегвайки желанията и очакванията на другите хора. За такива хора няма значение, че с действията си ще наранят близките си, основното е, че по този начин ще получат това, което искат. Освен това егоистичният човек постоянно работи с двойни стандарти и неговото предателство не се счита за такова, а предателството на партньора му се приравнява на най-лошия грях.

Нарцисизъм

Отношението на такива хора към партньорите си е арогантно и снизходително, сякаш са им позволили да се докоснат до "божествената" им личност и само те определят границите на позволеното. Поради тази причина те не виждат нищо лошо в предателството. Такива хора не се интересуват от очакванията на партньора, не изпитват задължения към него, просто защото не го смятат за равен на себе си.

Неискреност на чувствата

Често хората изневеряват, защото не изпитват нищо към партньора си. Дали първоначално е било така или е станало след известно време, не е важно, важното е предателството да не се възприема като измама, защото партньорът става непознат, просто съквартирант. Хората, склонни към изневяра смятат, че щом не обичат човека до себе си, няма лошо в изневярата.

Тази ИЗНЕВЯРА се смята за най-опасната

Отмъщение

Има много истории за това как някой е изневерил на партньора си като отмъщение за предателството му. Това е нещо като опит да изравните резултата и да накарате партньора да изпита същата болка. Освен това такъв човек може да бъде примерен семеен мъж и дори да не мисли за измяна. Но изправен пред предателство, той може да предприеме това действие в пристъп на ярост, дори ако искрено не го желае.

Загуба на контрол над мислите

Алкохолът и забранените вещества водят само до негативни последици. За някои хора тези стимуланти буквално изключват моралните им принципи и те престават да виждат нещо лошо в предателството. Те просто премахват бариерите пред предателството и за човек става по-лесно да изневери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...