Ето защо мъжете се възбуждат от високи токчета

3904
Ето защо мъжете се възбуждат от високи токчета
Снимка: olgamezina / Pixabay

Те са неудобни, не са наистина евтини, ако са с добро качество, и всъщност са напълно непрактични. Въпреки това ги носим. Какво прави високите токчета секси и противоречиви в същото време?

Защо високите токчета са секси?

„Не знам кой е измислил високите токчета, но всички жени му дължат много." Ако вярвате на Мерилин Монро, това всъщност абсолютно непрактично нещо би могло да произлезе само от главата на мъж. Те ни измъчват, но ние ги обичаме. Както знае дизайнерът на обувки Маноло Бланик , те могат да ни променят само за няколко секунди.

Независимо дали обувките са на шпилка, танкетка или блок токчета, високите токчета повишават качеството на живот на жените, поне визуално. Краката веднага изглеждат много по-дълги и по-тънки в секси високите токчета. Натрупаната височина също влияе върху останалата част от външния вид: тазът се накланя напред, гърбът леко пада надолу и изпъва седалището. Походката изглежда по-люлееща и женствена. Стъпките стават по-малки и по-предпазливи. 

Факт е: нито една обувка няма толкова сексапил, колкото високият ток. Мъжете не могат да се наситят на токчетата, дори и в леглото. Междувременно дори се наложи нова дума за мъжкото увлечение към дамските токчета: „ Обувките на раменете“ са името на горещите обувки, които жените не свалят по време на секс.

Високите токчета помагат за оргазма

Независимо дали става дума за защитния инстинкт, който се пробужда у мъжете от неустойчивото треперене на дамите, или за центъра за удоволствие в мозъка, който според невролога Вилаянур С. Рамачандран седи точно до центъра, отговорен за стъпалата. Неволно припокриващи се стимули или просто привлекателната поза на дамите подлудява мъжете - все още не е напълно ясно за науката. Но в крайна сметка няма значение. Така или иначе високите токчета привличат мъжете. И жените знаят за това.

Но това не е единственият привлекателен факт за високите токчета. Вярно е, че високите токчета изглеждат добре, но не винаги са добри за вас. Поне не за здравето на притежателя им. Дори самият бог на обувките, г-н Кристиан Лубутен, признава: „Високите токчета са едновременно удоволствие и болка“. Може би именно това знание, че носенето на високи токчета означава съзнателно решение да страдат за красота, но да не позволяват на болките в краката да се покажат- това представлява голяма част от тяхното очарование.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com