Ето защо не бива да крещите на децата

6360
Ето защо не бива да крещите на децата
Снимка: Thinkstock

Ако от време на време крещите на детето, това може да доведе до най-сериозни последствия, които да се отразят на неговото физическо състояние и дори да доведе до затлъстяване.

До този извод са стигнали американски учени от Айова, съобщава Fox News.

Шамарите са безполезни във възпитанието на децата, твърдят учени

Колкото повече пошляпвате децата си, толкова по-голяма е вероятността те да се разбунтуват срещу вас, да извършват антиобществени постъ...

"Грубостта във възпитателния процес води до физически проблеми със здравето и не е важно дали вторият се старае да компенсира агресията на първия", казва водещият автор на изследването Томас Шофилд, цитиран от РИА Новости.

Ученият е провел експеримент съвместно със своята изследователска група Iowa Youth and Families Project, в който взели участие 451 деца на възраст 12 години и техните родители. Учените наблюдавали комуникацията между семействата в продължение на няколко години, докато децата не станали на 20 години.

Всеки родител получил оценка по рейтинга на грубост, който отчитал такива показатели като физическа агресия, забрани, принуждаване към някаква дейност, егоистичност или повишаване на глас. След края на експеримента децата преминали изследване на физическото състояние.

Шофилд подчертава, че жестокото възпитание създава хронична стресова среда за децата, а последствията от тези преживявания могат да се проявяват дори когато те пораснат. Стресовото възпитание може да окаже ефект върху развиващия се мозък на детето в детството и ранната младост.

Всяко възпитание вреди

Внимавайте с какъв тон  и какво казвате на детето си, защото гласът ви ще звучи в главата му през целия му живот. Гласът на Алис М...

Изследванията сочат, че сред останалите негативни последствия, установени от учените, са хронични хормонални нарушения, възпалителни процеси и снижаване на сърдечносъдовата активност.

"Най-доброто, което можем да направим, е да поощряваме родителите да не бъдат сурови. Ако искаме да сме сигурни, че децата ще бъдат здрави, най-добрият начин да направим това е да избягваме жестокостта", заключава Шофилд.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com