Ето защо постоянно сте гладни

19031
Ето защо постоянно сте гладни
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас се опитват да водят здравословен начин на живот. Но приемайки храни, които ни засищат само моментно, по никакъв начин не си помагаме. Това са храни като чипсове, снаксове, вафли и др. Те ни засищат за някакъв определен период от време, но определено не ни дават нужните хранителни вещества, а и много скоро след като сме ги консумирали, отново изпитваме глад. За да е полезен един хранителен режим, трябва да бъде разнообразен и да съдържа всички хранителни вещества, от които тялото се нуждае. За да го постигнете, трябва да редуцирате храните и напитките, които имат способността да не задържат ситостта за дълго. Ето няколко съвета, които е добре да приложите:

1. Внимавайте със соковете

Соковете са здравословни, но само ако са 100% плодове. В тези, които се продават в магазините, има много захари и вещества, които не са полезни. Вместо това заложете на плодове или си направете плодов сок сами. Избягвайте готовите напитки, защото те често ще ви донесат чувство за тежест в стомаха, а малко след като сте изпили една чаша, отново ще се чувствате гладни.

2. Яжте правилните салати

Ето как да ядеш малко без да гладуваш!

Всички сме лакомници до доказване на противното. Светът е пълен с толкова вкусотии, че често ни е трудно да устоим. Това са няколко три...

Салатите са много полезни и определено трябва да присъстват в менюто ви. Вместо бургер или дюнер е по-добре да хапнете салата. Ако обаче салатата е съставена само от зеленчуци, тя няма да ви засити достатъчно. Добавете в нея яйце, някакъв вид месо, сирене, кашкавал или риба. Така салатата ще ви нахрани и дълго време няма да имате нужда от следващо хранене.

3. Премахнете газираните напитки

Те са много вредни, особено когато спазвате хранителен режим. Мигновено ще доведат до подуване на стомаха, а това съвсем няма да е приятно за вас. Стремете се да ги избягвате, дори тези, които са без захар или калории, защото те също са не по-малко вредни. Опитайте се да ги замените с фрешове или вода с лимон.

4. Не бъркайте глад с жажда

Какво трябва да избягвате след хранете?

Всички искаме да сме здрави, но понякога, без да осъзнаваме, сами вредим на себе си. Предлагаме ви да научите 5 неща, които трябва да и...

В повечето случаи, в които си мислим, че сме гладни всъщност организмът ни се нуждае от вода. Когато почувствате глад, а сте яли скоро, изпийте една чаша вода. Същото важи и когато внезапно се почувствате много гладни. Вероятността просто да сте жадни е много голяма. Затова пийте вода, а ако след нея все още изпитвате глад, тогава хапнете нещо леко.

5. Ограничете солта

Някои хора се хранят със солени продукти целодневно, което не само довежда до бързо огладняване, но и до жажда, което както споменахме по-горе, често се бърка с глад. Ако искате да водите здравословен начин на живот, ще е най-добре да намалите до минимум солените храни.

6. Намелете зърнените храни

Доста хора смятат, че трябва всяка сутрин да се приемат зърнени храни, което всъщност не е така. Те се разграждат доста бързо и след около час пак изпитваме глад. Полезни са до два пъти седмично, но в никакъв случай повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com