Факти за мъжкия полов орган, които всеки трябва да знае

364848
Факти за мъжкия полов орган, които всеки трябва да знае

Какво още може да е останало, което не знаем? Има още много неща, които тепърва ще научаваме за всичко, за което си мислим, че знаем всичко. След като ви показахме кои 20 неща може би не знаете за спермата, ред е на...
Оказва се, че доста, както ни убеждава тази презентация на Даян Кели, която изучава един доста интересен анатомичен обект - пениса.

"Когато отида някъде, не минава много и хората около мен разбират с какво точно се занимавам, след което следват неизбежните въпроси", шеговито започва Даян.

Колко е важно да си мъж - пенис спаси собственика си от мълния

41-годишният хърватин Зоран Юркович оцелял след удар от мълния по един странен начин. Оказва се, че човекът бил спасен от собствения си...

"Тези въпроси имат много конкретен формат - те винаги започват с "Един приятел ми каза, че..." и завършват с "Вярно ли е?" Понякога успявам да отговоря, но друг път признавам, че се занимавам със сравнителна биология и изучавам анатомията, така че не мога да знам всичко".

"Работата ми е да откривам начина, по който еволюират органите. Да вземем например изследването на пениса. Наскоро обясних на 9-годишното ми дете, че пенисът е орган, с който спермата се предава от едно тяло в друго. Огромната част от животните притежават този орган и разнообразието в структурата му е невероятно. Това е така, защото пенисът е най-практичното решение за един основен биологичен проблем - срещата между спермата и яйцеклетките".

"Много често ме питат защо съм се захванала точно с тази област и отговорът е - заради скелетите. На пръв поглед, скелетът и пенисът нямат много общо, но това не е така. Като казвам "скелет", имам предвид не непременно човешки кокали и кости, а всяка една структура, която поддържа тъкан и има механични свойства. Преди да бъде готов за оплождане, механичните свойства на пениса трябва да се променят значително. През по-голямата част той е гъвкав и може да се огъне лесно, но за този процес трябва да стане твърд и най-вече да може да функционира правилно. Репродуктивна система, която не работи както трябва, води до индивид без възможност за потомство".

"Много животни нямат типичен скелет, а нещо, което наричаме хидростатичен скелет и именно той напомня изненадващо много на структурата на пениса. Той има централно пространство, запълнено с течност - в случая кръв - заобиколено от стена от тъкан, която е богата на вид протеин, наречен колаген.

Ето коя е идеалната дължина на пениса

Експерти от медицинската компания DrEd провели проучване, в което взели участие 2121 души от цял свят. Анкетираните били помолени са на...

"Когато се захванах с този проект, моят научен ръководител ме предупреди, че трябва да бъда много внимателна, тъй като това е социално притеснителна тема, а отговорът, който мога да предложа, не е толкова интересен. Дори и да докажа, че хидроскелетът и пенисът има много общо, с какво щях да допринеса за познанията по биология?"

"Това, което ми направи впечатление бе, че когато функционира, пенисът не се огъва, за разлика от хидроскелетите. Значи нещо интересно се случва в този момент. Затова взех проби от съответната тъкан и я разгледах под микроскоп. Така започна моето вълнуващо изследване на анатомията на този удивителен орган".

"Познанията за това каква е структурата на пениса и как функционира той, могат да се използват в доста широк кръг неща, не само в чистата медицина, но и при създаването на протези, роботи и всякакви други неща, за които промяната на формата и на твърдостта са важни".

Вижте това информативно видео, за да научите повече за един все още не чак толкова добре познат аспект от човешкото тяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com