X
 
 

Фалшива полицайка лепна черно петно върху полиция в Берлин

1606 0
photo of Фалшива полицайка лепна черно петно върху полиция в Берлин
Снимка: Pixabay
Полицията в германската столица Берлин ще трябва да понесе негативите от разкриването на фалшива полицайка, информира БГНЕС.

Жената дълго време се представяла за служител на реда и дори помагала при арести. Когато била арестувана, 22-годишната К. носела оригинална полицейска униформа и друго оборудване, което също било като това на истинските полицаи.

Германската полиция е арестувала заподозрян за подготовка на атентат във Виена

Специалните сили на германската полиция са арестували заподозрян за подготовка на атентат, който според списание Focus е свързан със за...

К. била задържана, след като полицаи решили, че има нещо съмнително, защото ходела с пълна униформа, включително яке, по време на летните жеги. Жената вече е прекарала 14 месеца в затвора, след като била осъдена за неоторизирано представяне за служител на реда.

Въпреки това К. казва, че когато излезе от затвора ще поднови дейността си, защото "иска да помага на хората", като допълва, че "няма лоши намерения".

К. не можела да стане истинска полицайка, защото според собствените ѝ думи, има присъда за сексуално посегателство.

В последните години в Германия има увеличение на случаите на представящи се за полицаи цивилни. Туристите в Берлин бяха предупредени, че измамници се представят за полицаи и искат да обискират чантите и раниците на гостите на града, след което бягали с телефоните или портфейлите им.

Наемите на жилища в Берлин ще бъдат замразени за 5 години

Местните власти в Берлин одобриха замразяване на цените на наемите за срок от пет години, съобщи Reuters. Решението бе взето след нати...

Полицията в Берлин отказва да коментира случая с К. извън това, че жената е задържана и униформата ѝ конфискувана. Досега властите не са обяснили как К. се е сдобила с оригинални полицейски палка, белезници, лютив спрей и значка. Тя твърди, че ги е купила за сума между 3000 и 4000 евро.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители