Финансов съветник: направете това и парите ще потекат като река

1105
Финансов съветник: направете това и парите ще потекат като река
Снимка: iStock/Guliver

Пътят към успеха не е лесен и всеки трябва да премине през поставените от съдбата предизвикателства, за да си заслужи сладката награда. Финансовите съветници обаче смятат, че с някои навици можем да избегнем голяма част от главоболията и неусетно да се превърнем в успешни и богати хора. Нека да видим техните съвети за сигурно бъдеще:

Инвестирайте в бъдещето си

Тук не става въпрос да си купувате скъпи вещи, нови коли и т.н., а когато имате пари настрана - да инвестирате в знания. В днешно време имаме огромен достъп до разнообразни курсове и обучения из целия свят. Пътувайте, учете езици, разширявайте кръгозора си - всичко това ще ви изгради по-добри представи за света и ще отвори съзнанието ви. 

Защо не можеш да спестяваш?

Ценете времето си

Може и да се радвате, че имате цели дни за почивка и скролване из социалните мрежи, но всъщност това е груба грешка. Възползвайте се от свободното време, с което разполагате в момента, и го оползотворете максимално, за да ви се отплати в бъдеще. И не унищожавайте съня си, за да изгледате “само още един епизод” от любимия си сериал.

Не взимайте пари назаем

На всеки може да се наложи, но докато сте млади се научете как да спестявате и да боравите с наличните средства. Колкото по-често прибягвате към заемите, толкова по-вероятно е да не разполагате със сигурни средства за бъдещето си и да останете финансово необразовани. Харчете парите си разумно и премисляйте разходите си.

Трикове за спестяване на пари

Спортувайте

Спортът не е от значение само за изваяната фигура и красивия външен вид, но и за здравето на човека. Успешните личности винаги тренират поне един спорт. Разпределете времето си правилно и намерете място за активни занимания поне няколко пъти в седмицата. Ако не сте в добро здраве, няма как да гоните успеха си, защото ще сте заети със своето лекуване.

Прилагайте наученото

Нищо не е валидно само на теория, то няма да е пълноценно научено, ако не приложите знанията си и в практиката. Така не само ги усъвършенствате, но дори придобивате нови покрай опита. Записвайте се на платени или неплатени стажове, създавайте контакти, покажете, че сте мотивирани да се учите и по този начин успехът сам ще дойде при вас. Няма такова нещо като “подходящ момент” - всеки момент е подходящ и всяко начало ще е трудно, но със сигурност си залужава. Дори и да сте разочаровани от нещо, то поне ви е дало нужната информация за това какво НЕ търсите в живота и как да го избегнете занапред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

5 достъпни за всеки билки за духовно пречистване и защита от негативност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com