Финансови грешки, от които да се пазим, за да не губим пари

3692
Финансови грешки, от които да се пазим, за да не губим пари
Снимка: Unsplash

За жалост много хора по света правят грешки в управлението на своите пари. В тази статия ще разгледаме някои финансови грешки, които да избягваме, за да не губим пари. Ако правите някое от нещата, които са описани в текста, то е много вероятно да има какво да подобрите по отношение на своите харчове и това как контролирате парите си. Не осъзнаваме, че често причината да нямаме пари не са ниските доходи, а това, че не можем да се справим разумно с тяхното менажиране. 

Планувайте големите покупки

Кои са най-добрите финансови решения, които можете да вземете за следващата година?

Всеки иска да има много пари, да бъде богат без усилие и по възможност това да стане от днес за утре. В реалността нещата стоят по друг...

Не са много хората, които плануват големите разходи, които ще имат през годината. Почивка на море, таксата за университета на децата, купуване на нова кола са все неща, които могат да бъдат планувани. Да, понякога излиза добра сделка за имот или автомобил, от която може да се възползвате, но като цяло хората в България е плануват големите си разходи и така дават повече пари. Вземете например подаръците за Коледа. Може да започнете да мислите за тях още от есента и да имате готов списък с неща. След това остава само да дебнете подходящи промоции в цените им и да ги вземете на по-ниска цена от реалната им стойност. Друг пример е празнуването на рожден ден. Повечето хора отиват и пълнят кошницата деня преди празненството. А правилен подход е да следите промоциите на нещата, които искате да купите месец-два по-рано. Нищо не пречи да се запасите с бира, безалкохолно и спиртни напитки по-рано. Същото важи за шоколадовите бонбони, например. Колегата от офиса, който следва този метод купи тези, с които почерпи на 50% намаление седмица преди рождения си ден. След това те бяха на нормалната си цена. 

Имайте авариен фон, за да избегнете заеми от безизходица

Осигуряването на фонд за аварийни ситуации, който да бъде вашата опора в трудни времена е много, много важно. Има случаи, в които хора остават без работа или трябва да платят операция и се налага да теглят неизгодни бързи кредити, които след това връщат с усилие и на ужасно отежнени условия. Натрупването на фонд за неочаквани нужди е стъпка, която е много важна към вашето спокойствие. Представете си, че останете без работа. Трябва да плащате сметки, а нямате източник на доходи в момента. С една сума, която може да ви стигне за 3-4 месеца нещата биха изглеждали по-различни. 

Инвестиране в "невероятни" предложения

5 финансови грешки, които съсипват брака

Финансовите проблеми са една от основните причини за повечето разводи днес. Партньорите дори не забелязват как това ги отдалечава един...

Незнайно защо българите инвестират немалко от честно изкараните си пари в различни пирамиди и финансови схеми, които накрая се оказват измами. Те си приличат по едно и също нещо - искат ви пари, за да влезете, обещават чутовно знание, големи доходи, охолен живот и всичко това без да си давате много зор. Ако чуете подобни неща - бягайте далеч. И не давайте парите си на такива хора. Имате по-добър шанс с лотарията.

Хазартът ви е враг

Има много хора, които залагат на мачове или пък играят на казино за забавление. Не искаме да съдим, но ви съветваме да внимавате с хазарта и като цяло да стоите далеч от него. Много хора си мислят, че могат да направят пари само с късмет, а това далеч не е така. Рискувате да тръгнете по лош път, в който загубата на пари да не е най-лошото. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com