Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните грешки

14340
Фън Шуй в кухнята - най-често срещаните грешки
Снимка: Pixabay

Кухнята е въплъщение на благосъстоянието у дома, според последователите на древното учение по Фън Шуй. Колкото по-топло, по-удобно и приветливо е, толкова по -здраво и щастливо ще бъде вашето семейство. Следователно към интериорния дизайн на кухнята и нейното подреждане в съответствие с най -важните принципи на Фън Шуй трябва да се подхожда с особено внимание. В края на краищата вашето здраве и благополучие зависят от това какъв ще бъде фън шуй в кухнята. Днес говорим за онези табута, които учението по Фън Шуй препоръчва да се избягват във вътрешността на кухнята. 

1. Входът към кухнята според Фън Шуй не трябва да се намира срещу входната врата 

В противен случай опасната енергия отвън може да навреди на вашето благосъстояние. Не е най-добрият вариант, ако кухнята се намира на входа на апартамента. Според Фън Шуй това ще улесни богатството да напусне дома ви. Като алтернатива, експертите препоръчват да окачите нещо светло до кухненската врата, за да отвлечете вниманието от влизането в кухнята. Камбаната за вятър или кристал, окачен според правилата на Фън Шуй над вратата на кухнята, също ще помогне да се коригира ситуацията. 

Как да пестим енергия в кухнята?

Нека да видим как можете да спестите от електричество в кухнята - място, където домакинята трябва да прекарва значителна част от времет...

2. Добрата кухня по Фън Шуй изобщо не се насърчава от изпъкналости и разлики във височината 

Според Фън Шуй не трябва да разделяте кухнята на зони, като използвате подове, подиуми, стъпала, както и греди на тавана и первази на различни нива. Идеална кухня по Фън Шуй е на едно ниво с останалите стаи и най-вече с трапезарията. 

3. Учението по Фън Шуй съветва да се пазим от противоречието на елементите Огън и Вода в кухнята 

Според експерти, добрият дизайн на кухнята по Фън Шуй се основава на традиционния модел на триъгълник, чиито върхове са мивка, хладилник и печка. Ако се придържате към този принцип на Фън Шуй, тогава различни елементи във вашата кухня ще съжителстват доста хармонично. Елементът на Огъня - тоест печка или микровълнова фурна - не трябва да съществува заедно с елементите на водата - хладилник, съдомиялна машина, пералня или мивка. В противен случай в семейството ще има постоянни кавги и раздори. Експертите по фън шуй съветват: те могат да бъдат разделени с дървена мебел или стайно растение, стенни плочки в зеленикави нюанси или орнаменти в зелено-кафяви тонове. В крайна сметка Дървото е един вид посредник между Огъня и Водата.

Как да използвате продукти за борба с мухъл в кухнята и банята

Малко хора ще бъдат доволни от появата на мухъл в къщата - той не само има грозен външен вид и отблъскваща миризма, но и застрашава здр...

4. Според Фън Шуй в кухнята и в другите стаи на къщата не трябва да съхранявате масивни или обемисти предмети над главата си. 

Това предизвиква силно подсъзнателно чувство на тревожност и психологически дискомфорт. Когато планирате кухненски дизайн по Фън Шуй, е важно да осигурите място за съхранение на масивни кухненски прибори. Ако това не е възможно и все още трябва да окачите тенджери и тигани на стената над главата си, опитайте се да ги държите далеч от мястото, където готвите или седите. 

5. Експертите по Фън Шуй не препоръчват използването на огледални плочки в кухнята. 

Експертите по Фън Шуй не препоръчват да използвате огледални плочки или малки декоративни елементи с отразяващ ефект в кухнята. Те разбиват отражението на фрагменти, което означава, че могат да „разбият“ живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да имаме най-шарените великденски яйца?
Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Всяка година търсим нов и по-различен начин за боядисване на яйцата. Искаме те да са по-специални, по-шарени и по-красиви от миналогодишните....