Георги Тошев и Анжела Недялкова са първите български посланици на Johnnie Walker

2059
Георги Тошев и Анжела Недялкова са първите български посланици на Johnnie Walker
Снимка: Johnie Walker

Хората, които чупят стереотипи, приемат предизвикателства и преодоляват граници, винаги са ни вдъхновявали, а и не само нас! Johnnie Walker, скоч уиски номер едно в света, приветства двама забележителни българи в компанията на Мила Йовович и Ейдриън Броуди. А именно Анжела Недялкова и Георги Тошев!

Анжела Недялкова и Георги Тошев се включват в движението “The Walkers“ като точните хора, носители на духа на Johnnie Walker, които през целият си досегашен път са доказали, че посоката за тях е само една – напред.

Точно като историята на Johnnie Walker, в животите си Анжела и Георги никога не са ходили по oтъпкани пътеки. Напротив – те са доказателството, че движението напред е това, което ни прави хората, които сме. 

Анжела е актриса, моторист, модел, студент по физика и какво ли още не – истинско вдъхновение за своето поколение и за авантюристите от всички възрасти. Тя никога не се отказва, бори се с несгодите с хъс и винаги успява да стигне до там, където е решила.

Георги е журналист, пътешественик, разказвач на истории и биограф на иконите на българската култура. Човек на действието, той е в постоянна надпревара с времето по пътя към поредното приключение. Независим и своенравен, Георги е човек, който проправя път в непознати територии и никога не следва отъпкани пътеки.

 Ето какво казва Георги за предизвикателството да бъде посланик на една емблематична марка, а интервюто с Анжела Недялкова можете да прочетете ТУК. 

1. Участвате в кампания на Johnnie Walker със слоган “Не говори. Действай.“ Как това послание отговаря на характера Ви?

Динамиката е част от живота ми. С годините се убедих, че действията, а не думите, ни променят и ни движат напред. Аз съм човек на думите, вярвам в тяхната сила и въздействие, но ако трябва да избирам между думи и действия, ще избера действията.

2. Има ли изобщо нещо, което може да Ви спре? Кога е разумно според Вас човек да преосмисли посоката, която е избрал, и има ли за Вас път назад?

Човешкият живот е непредсказуем и пълен с обрати. Вярвам в разума и пътя, който всеки от нас има. Да смениш посоката не е слабост, а стратегия, понякога необходимост. Динамиката го изисква. Аз съм променял посоката на своя живот на няколко пъти. Не е лесно, но съм благодарен на обстоятелства и хора, които са провокирали тази промяна. Понякога да се върнеш назад може да те придвижи много по-напред по твоя път.

3. Преживели сте доста, но винаги сте упорствали и сте продължавали напред. Кои са границите, които сте най-горди, че сте прекрачили?

Никога не се отказах да опитвам, да се променям, да търся начин и да се намеря в различни култури и обстоятелства. Оцелявах, не на всяка цена, но вървя по път, който смятам за важен за мен. Преживял съм гранични състояния, тежка катастрофа, изпитания – лични и професионални, раздели със скъпи хора, но не се пречупих, не изневерих на принципите си. Видях този свят. Обикнах го. Чувствам се навсякъде добре – от Африка през Антарктида и Австралия, до Азия и Америка, живея в Европа. Убедих се, че това, че сме различни, е качество, а не недостатък. Научих се да бъда благодарен. По принцип имам страх от много високо, но след като скочих с бънджи във водопада Виктория, преодолях и този страх. Познавам обаче добре лимитите си – човешки и професионални. И това ме прави по-уверен и спокоен днес.

4. Какво Ви дава сили да останете на пътя, по който сте поели, в моментите, когато нещата не се получават?

Вярата и спокойствието, че грешките са поправими. Важни са уроците! Журналистиката е динамична професия, особено днес в света на фалшивите новини и социалните медии, където всеки може да се изживява като журналист. Битката е за професионалните стандарти и тяхното ежедневно отстояване. Отговорността е двойна, когато имаш екип, студенти, хора, които те следват през годините. Да не се изгубиш във време, в което ценностите се променят, е моята лична задача. Помага ми семейството, приятелите, природата.

5. Имало ли е моменти, когато всички са Ви казвали, че нещо няма как да се получи, но Вие не сте се отказали и сте ги опровергали?

Холивудската суперзвезда Мила Йовович е новият посланик на Johnnie Walker

Johnnie Walker, скоч уиски номер едно в света, приветства за свой посланик една прогресивна дама, която се включва в движението „...

Ежедневно, особено в България, се срещам с хора, чиято първа реакция е: „Няма да стане!“. Много е стимулиращо първото “не“, защото калява. Трудно може нещо да ме откаже от цел, посока, мечта. Професионалният ми път е доказателство, че няма невъзможни срещи. Ал Пачино, АББА, Елиуд Кипчоге, Ани Лейбовиц, Кристо, Моника Белучи, Лив Улман, Роби Уилямс, Джон Лорд, Брайън Мей… са една малка част от важните ми срещи. И няма значение дали идваш от голяма или малка държава, дали 7 милиона или няколко милиарда говорят твоя роден език. Поискал съм, работил съм, случва ми се. Шансът е важен в живота на човек. Благодарен съм, че съм го имал, но аз работя ежедневно за този шанс.

6. Кое е най-голямото Ви вдъхновение?

Дъщеря ми.

7. Кое е било най-трудното предизвикателство в кариерата Ви до момента и как го преодоляхте?

Много са! Бях заплашван, неглижиран в началото, уволняван, но не се отказах. Работата ми със световни медии е била истинско предизвикателство. Научих много. Там трябва бързо да забравиш кой си бил в България, какво си правил до момента, и да започнеш отначало, на чисто. Научих много и днес знам какво мога и какво не искам да правя. Знам, че винаги ще бъда необходим с това, което съм научил. Мога да си намеря работа навсякъде по света. Това ми дава спокойствие. Държи ме буден!

Носителят на Оскар Ейдриън Броуди в партньорство с Johnnie Walker за насърчаването на положителна промяна в Източна Европа

Johnnie Walker, най-широко разпространеното шотландско уиски в света, започва нова кампания в партньорство с носителя на Оскар, актьоръ...

8. Заслужава ли си човек сам да проправя пътеки на места, откъдето никой не е минавал?

Ако е любопитен – да, но не на всяка цена. Аз съм избрал този път, който не е лесен, но за мен е важен. Светът, макар и трошлив, е едно чудесно място за обитаване. Благодарен съм на съдбата, че съм бил на всички континенти, срещнал съм толкова различни хора, преживял съм много. Това ме зарежда с енергия, която имам необходимост да предам и на другите. Новият път е ново знание, а аз няма да се уморя да уча!

9. Какво бихте казали на хората, които знаят какво искат, но се страхуват да направят първата крачка към него?

Не е страшно! Направете не само първата, но и втората, и третата… Пътят ни е даден, за да го вървим. Пътят е движение. Не говори! Действай!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com