Гледането в очите - как това може да промени живота ви?

3084
Гледането в очите - как това може да промени живота ви?
Снимка: iStock/Guliver

Според различни наблюдения осъществяването на контакт с очите при разговори между хората е в рамките на 30 до 60 процента. Дълбоката емоционална връзка обаче изисква поне около 70 процента зрителен контакт.

Това е умение, което може да се овладее и е полезно, защото печели хората за личната кауза.

Предимствата на контакта с очи

1.    Прави ви по-осъзнати - взирането на друг във вас ви кара да се концентрирате върху себе си. Така можете да осъществите строг личен контрол върху действията и маниерите си. Настойчивото взиране може да стане причина за нервно напрежение на засегнатия и тогава игнорирането е най-добрата тактика.

2.    Може да създаде или да задълбочи чувството на привличане - романтичният поглед към обекта на желанията ви ще породи вълнение у него. Усмивката задълбочава привличането. Съчетаването на тези действия създава издига чувствата на ново ниво и е полезно за развитие на една връзка.

Какво говорят очите - научете техния език

3.    Подпомага речевото ви изразяване - независимо от събеседника, личното изказване винаги има силно действие. Ако при разговор гледате човека отсреща в очите, вашето изказване ще бъде запомнено и вероятно взето предвид, а желанията  - изпълнени. Техниката се препоръчва при бизнес презентации или при обучение на други хора.

4.    Кара хората да ви забележат и запомнят - езикът на тялото винаги има значение, понякога решаващо за успеха. Контактът с очите в това истинско изкуство при общуването потиква хората да ви забелязват и запомнят. Винаги е полезно.

5.    Гледайки човека в очите, ще разпознаете лъжата - лъжците обикновено отбягват да гледат околните в очите. Смята се, че е трудно да се лъже, докато очите ти се срещат с тези на събеседника. Само изпечен лъжец може да устои на чужд поглед, докато лъже. Най-често очите ни издават и това е начин да разберем с кого си имаме работа.

Зрителният контакт - истинският флирт!

6.    Начало на нова любов - в много филми погледът очи в очи е началото на нова любов. Това не е измислица, а факт. Само един мъжки поглед в очите на жената може да породи любов. Нужни са малко повече от 8 секунди, за да пламне чувство. За жените тази констатация не е вярна.

7.    Демонстрация е на уважение и признателност - контактът с очите се случва обикновено с хора, към които изпитваме уважение и чувство на благодарност. В някои части на света да се гледа по-висшестоящ в очите е грубост и липса на такт. Затова е добре да се познават местните традиции.

8.    Помага сред непознати - когато човек попадне сред непознати се чувства несигурен и смутен. Нуждата от бърза социализация е силна, а контактът с очите е добър помощник. Ако с поглед приканим някого да бъде по-близо, той може да се превърне в приятен събеседник или дори приятел в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com