Горските плодове намаляват риска от инфаркт

24497
Горските плодове намаляват риска от инфаркт

Яденето на ягоди и боровинки три пъти в седмицата намалява риска от инфаркт при жените. Това твърдят американски учени, съобщи БГНЕС. Редовното приемане на тези плодове намалява опасността от инфаркт с една трета, тъй като плодовете са богати на флавоноиди. Същата концентрация на полезната съставка е открита и в гроздето. Тя помага за разширяването на артериите и предотвратява високия холестерол, като укрепва сърдечно-съдовата система.

За целта на проучването учените изследвали здравето на 93 600 американки на възраст между 25 и 42 години. В продължение на 18 години те съобщавали за начина си на хранене и всяка промяна в диетата. В този период от време били диагностицирани 405 инфаркта. При жените, които консумирали повече горски плодове, рискът от сърдечен удар бил с 32% по-нисък, отколкото при пациентките, които ги включвали в хранителния си режим поне веднъж месечно.

Черният чай намалява риска от инсулт

Учените, които изследвали връзката на пиенето на черен чай и инсултите, установили, че поне четири чаши от ароматната напитка дневно на...

"Боровинките и ягодите лесно се включват в дневния хранителен прием на жените. Това е една проста промяна на диетата, която предпазва от много заболявания на сърцето" обясниха специалисти от Американската асоциация за сърдечни заболявания.

Редактор: Надежда Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com