Грешки, които правят хавлиените кърпи смачкани

1783
Грешки, които правят хавлиените кърпи смачкани
Снимка: Tesa Robbins / Pixabay

Поради своите характеристики е важно да се избягват грешки, които пречат на кърпите да се поддържат в добро състояние.

Кърпите са основен елемент във всички домове, тъй като се използват за изсушаване на кожата или дори повърхностите. Понякога обаче ги съхраняваме или мием неправилно, което разваля ефективността им. Познайте грешките, които трябва да избягвате, за да поддържате кърпите в добро състояние . 

Хавлиите обикновено са изработени от плат като хавлиени платове или памук, а това са материали, които позволяват нежно изсушаване на тялото. Има и микрофибърни кърпи, които са по-леки и съхнат по-бързо.

Въпреки голямата си полезност, кърпите благоприятстват развитието на патогени поради своите характеристики, тъй като остават влажни, абсорбиращи и се окачват в банята. Също така следните грешки могат да влошат ситуацията.

1. Не ги перете често

Колко често трябва да перем кърпите

Мислите ли, че когато излезете чисти от душа, не се замърсявате от кърпата, която използвате? И не може да повярвате, ако ви кажем, че ...

Това е една от най-честите грешки с кърпите и за съжаление излага здравето ви на риск. Кърпите, които не се перат поне веднъж седмично, натрупват микроорганизми, които причиняват заболявания и инфекции. Ако са по-шесто използвани, трябва да се перат дори през 3-4 дни.

2. Изпирате ги с останалите дрехи

Хавлиите не трябва да се смесват с останалите дрехи по време на прането, тъй като са изработени от различни материали, които са склонни да оставят мъх след себе си. Освен това те могат да се оцветят, ако са светли и измити с тъмни тъкани. Най-добре е да се перат отделно, дори ако се налага да е на ръка.

3. Използвате омекотител или белина

С течение на времето кърпите стават по-малко меки, но не е необходимо да добавяте омекотител към тях, тъй като това ще ги накара да загубят абсорбируемостта си, което означава, че вече няма да изсъхват ефективно. Белината също е напълно ненужна, защото ги уврежда.

5 най-често срещани грешки, които допускаме, когато се грижим за чистотата на нашите кърпи

В нашия зает свят все по-трудно намираме време за всичко. Също и за почистване, което често третираме като най-малко приятното задължен...

4. Поставяте ги в сушилнята

Може да не изглеждат така, но кърпите трябва да се считат за деликатни предмети. Ето защо, ако ги поставите в сушилнята топлината може да повреди влакната им и затова е най-добре след измиване да ги съхранявате директно на слънце и на проветриво място, за да изсъхнат добре.

5. Използвате белите, за да подсушите лицето

Важно е да измиете лицето си преди лягане, особено ако сте гримирани. Въпреки това, когато измиването не се извършва старателно, може да останат следи от грим и ако се използва бяла кърпа за подсушаване на лицето, кърпата ще бъде изцапана. Най-добре е да използвате тъмни кърпи за това.

Вече знаете, че има грешки, които трябва да избягвате, за да поддържате кърпите в добро състояние и да удължите полезния им живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com