Грешките, които допускаме, когато мием косата си с шампоан

19163
Грешките, които допускаме, когато мием косата си с шампоан
Снимка: iStock

Шампоанът е неизменна част от ритуала по измиването на косата.  С негова помощ премахвате остатъците от масла, себум, мъртви клетки, наслагвания и остатъци от пот. Свикнали сме да правим еднотипни движения при измиването на косата си. В голяма част при изпълнението на ритуалите си допускаме грешки, без дори да го осъзнаваме. Най-честата грешка при миенето на косата е да поставите шампоана директно на косата.

Може да ви звучи простичко и дори невъзможно, но самото действие напред назад на пръстите при разтриването на шампоана, е грешно. Вместо това, опитайте се да правите нежен масаж на скалпа. Това стимулира кръвообращението и ще се отрази благоприятно на косата и скалпа. Можете да се изкушите да включите и ноктите в тази дейност и дори леко да драскате скалпа. Това обаче е вреден навик, който в последствие води до заплитане или накъсване на косъма.

За здрава коса и нокти яжте тези храни

Листни зеленчуци Ако искате да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...

За да направите масажа на косата си, използвайте пръстите. Това безспорно ще окаже положително влияние върху скалпа и косата си. Премествайте пръстите си от една област към друга, като ги изваждате и измествате, а не плъзгате напред-назад. Ако го направите, самата коса ще се заплете и това ще доведе до закъсване, когато решите да я разплетете.

Ако ви е трудно да координирате движенията си, можете да използвате масажор за нанасяне на шампоан. С него също трябва да бъдете внимателни и да не то местите безразборно от една област към друга. Вероятността обаче да се заплете и да се накъса е доста по-малка. Поставете масажора върху една зона, след това внимателно го преместете върху друга и т.н.

Друга  популярна грешка е нанасянето на шампоан върху мокра коса. По-добрата опция е да добавите шампоан към водата. Можете да използвате шепите си или пък купа. Така ще можете по-лесно да го нанесете и върху косата си. Отмиването му също ще бъде по-лесно. Ако останат следи от шампоан това може да доведе до раздразнения или увреждания.

Не се притеснявайте и ако шампоанът не образува достатъчно количество пяна. Обикновено липсата на сулфати в даден шампоан е причината да не се образува пяна. Това обаче не е причина да не мислите, че продуктът няма да почисти косата ви. Напротив, дори така ще ви бъде по-лесно да го изплакнете, защото има вероятност от многото пяна да остане някаква следа. Остатъците от шампоан са и честата причина за появата на пърхот и сух скалп, така че обилно измивайте косата си.

Митовете за косата, в които мнозина вярват още

Никак не е лесно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...

Спазвайки тези съвети, ще имате красива и дълга коса, която не се накъсва и е здрава. Също така, това е лесен начин да я поддържате и почиствате редовно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com