Хитри методи как да отпушим мивката

4792
Хитри методи как да отпушим мивката
Снимка: iStock

Понякога дребните проблеми могат да разбият семейното щастие. Може да ви звучи невероятно, но оставете мивката запушена, казанчето да тече и за няколко дни ще стане война. Първата фаза винаги е изнервяне, а след това не продължавайте нататък.

Някои колежки в работата ви могат да бъдат постоянно кисели заради това, че нещо вкъщи не работи. И в този смисъл запушената мивка, която вече споменахме, е най-неприятното нещо за този, който мие чиниите. Разбира се, ако имате съдомиялна, този проблем няма да е на дневен ред, но пък ще бъде заместен от нещо друго. Може би на американците трябва да им завиждаме за онази машинка, която е под мивката, смила остатъците и не оставя нищо да се запуши. Вече пък идва и въпросът дали е умно да пускаме остатъците в мивката и дали това не е проява на мързел от наша страна.

Това е най-евтиният и ефективен метод за отпушване на мивката

Запушената мивка е обичайно явление в почти всяко едно домакинство. Често пъти, когато готвим, по погрешка изхвърляме по-едри отпадъци ...

Българите все още не са завладени напълно от консуматорското мислене – използваш и хвърляш. Ние винаги търсим начин да използваме всичко до край, за да спестим. Остатъците ще ти дадем на куче или коте, а ако пък нямаме – на бездомно животинче. Със сигурност обаче няма да ги изхвърлим.

Колкото обаче да не пускаме излишни неща в мивката, по някаква случайност тя винаги се запушва. За да избегнем това, то трябва превантивно да я прочистваме. Така ще се предпазим и от безвъзвратно запушване и да се занимаваме после с водопроводчици.

Най-лесно е да използваме препарати за отпушване, като трябва да сте много внимателни с тях. Те са много силни и поради тази причина не трябва да попадат върху кожата ви. Затова използвайте ръкавици. Също така, минимизирайте вдишването от тях, защото то е почти невъзможно, освен ако нямате домашен противогаз.

Вместо да се обръщате към химията, то можете да се обърнете към домашните начини. Вземете сода за хляб, оцет и сол. От всичко сложете по една чаша. Залейте канала на мивката и оставате де подейства за няколко минути. Оцетът е влязъл в реакция със содата. След това сипвате гореща вода и каналът е прочистен. Това е като все едно да миете зъбите на мивката – както се грижете за устата си, така се грижите и за мивката.

7 трика за бързо почистване на мръсната мивка

Почистването на мивката определено не е сред любимите задължения на повечето домакини. И много често, въпреки усилията резултатът ...

Вторият начин е с кока-кола. Не се знае каква е формулата, но всички знаят, че е вредна. Ако не сте от хората, които пият газирани напитки, но пък взимате за гости и вие останало кола, то можете да я включите в домакинството. Изсипете останалото количество в канала и не пускайте водата известно време. След това пуснете топла вода и сте готови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com