Хитринки за удължаване живота на любимите ви дрехи

1473
Хитринки за удължаване живота на любимите ви дрехи
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас имат любими стари пуловери или идеално прилепнали дънки, за които е трудно да се намерят заместители. Всеки от нас би искал любимата ни дреха да ни служи възможно най-дълго. И това е съвсем логично: няколко прости трика ще ви помогнат да удължите живота на дрехите в гардероба си.

Не отлагайте третирането на петна

Дори и най-внимателните хора не са имунизирани срещу появата на капки кафе върху бялата риза или петна по дънките. Ако случайно направите петно, трябва да действате бързо, замърсяването не трябва да попие в тъканта. Ако е възможно, опитайте незабавно да накиснете предмета в специален разтвор или поне опитайте да премахнете петното с вода.

Защо се перат новите дрехи, закупени от магазина?

Не пръскайте парфюм върху дрехите си

Ако пръскате обилно парфюм върху дрехите си, опитайте се да се откажете от този навик. Парфюмите имат алкохолна основа и химически фиксатори, ако попаднат върху дрехите, могат да развалят тъканта. Ароматът трябва да се нанася върху кожата, за да се отвори по-ярко. Парфюмът се препоръчва да се нанася върху шията и китките.

Дайте предпочитание на естественото сушене

Никой не спори с факта, че съвременните технологии много улесняват живота ни и не представляват голяма опасност за любимите ви дрехи, но ако е възможно, опитайте се да изсушите дрехите си по естествен начин. Сушилнята може да повреди деликатните тъкани. Опитайте да сгънете изсушени пуловери, вместо да ги окачите на закачалка.

Погрижете се добре за вашите кожени изделия

Кожата е капризен материал, така че собствениците на кожени изделия трябва да бъдат особено внимателни. Не забравяйте за обработката на продуктите с водоотблъскващи агенти. Поради честото излагане на влага, кожата лесно губи формата си. След измиване не забравяйте да избършете обувките със суха мека кърпа.

През студения сезон, когато дъждът се редува с киша, обувките и дрехите са особено податливи на увреждане. За да поддържате дрехите си в добро състояние, те се нуждаят от подходяща грижа. Има някои неща в ежедневието, които ще помогнат за това.

Дрехи, които развалят изисканата визия

Гореща пара

Обработката с гореща пара е незаменим помощник в грижата за дрехите. Те бързо придобиват спретнат вид, а високата температура помага да се отървете например от прахови акари. Добре е да минавате с пара мебели и килими. За такава обработка има няколко опции за устройства, изберете това, което ще бъде по-удобно за вас.

Калъфи за обувки

Обувките извън сезона трябва да бъдат прибрани в кутии или шкафове. Най-добре е първо да ги поставите в плътен калъф. Това ще помогне за предпазване на обувките от влага, прах и надрасквания.

Четка за велур

За да изглежда велурът красив, той трябва да се почиства редовно. Обикновените четки могат да повредят покритието, така че отдавна са разработени специални за велур. Те почистват продукта по-деликатно, като елиминират драскотини и порязвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com