Храна за боговете: С какво са полезни райските ябълки?

21420
Храна за боговете: С какво са полезни райските ябълки?
Снимка: erwin nowak / Pixabay

Китайците я наричат ​​"храна за боговете", японците я наричат „​​плод на слънцето“. Райската ябълка е вкусна и здравословен плод. Но основното е, че трябва да е узряла. В крайна сметка Райската ябълка е богата на антиоксиданти и витамини. По-специално, тя е полезна за укрепване на зрението и сърдечната функция.

Ще ви кажем как да изберете най-сладките плодове, за да не са кисели и с какви продукти се комбинира?

Какви са ползите от райската ябълка?

Ареалът на разпространение на райската ябълка е в умерените и тропически климатични зони. Нейната родина е Китай. В целия свят от това ...

Райската ябълка се внася от Испания, Израел, Азербайджан. Но можете да я отглеждате и в собствената си градина. Райската ябълка се вкоренява добре и при нашия климат. Трябва обаче да имате време да я обарете преди настъпването на студеното време.

100 г райска ябълка съдържа половината от дневната доза витамин С, различни микроелементи – желязо, калий, йод, магнезий, полезни растителни съединения. Със своите антиоксидантни свойства, Райска ябълка подобрява здравето на сърцето, като намалява вероятността от инсулти, хипертония, риска от диабет, понижава кръвното налягане и възпалението.

Важно! Не се дава на деца под 3 години.

Допустимата дневна доза е около 700 г (2-3 плода, в зависимост от размера) и това е достатъчно за поддържане на имунитета, подобряване на зрението и подобряване на настроението.

Как да комбинираме Райска ябълка с други храни

Когато купувате райски ябълки, гледайте за това

Райската ябълка е един от най-полезните плодове. За съжаление няма как да й се наслаждаваме за дълго време. Тя се предлага на пазара ед...

Танинът има тенденция да свързва калция в млякото с неразтворимите утайки, така че не трябва да смесвате Райска ябълка с мляко. Интересното е, че по същата причина не се препоръчва да се яде със силен чай, съдържащ танин. Най-добре е тези храни да се консумират отделно.

Зрелите райски ябълки могат да се комбинират с ферментирали млечни продукти (кисело мляко, сметана, извара). Райска ябълка се съчетава добре с банани, цитрусови плодове, ядки, мед и шоколад. Не е желателно да се комбинира със зърнени храни, например, овесена каша.

Райска ябълка приятно подчертава вкуса на месото. В Армения от него се приготвя пикантен сос: смила се в блендер с чесън, корен от джинджифил, кориандър.

Вреди от райската ябълка

Плодът съдържа много захароза, така че не трябва да се консумира често, ако се опитвате да нормализирате теглото си. Лекарят може да забрани Райска ябълка при диабет и заболявания на панкреаса. Плодът съдържа много танини, именно те му придават стягащ вкус, а също така могат да инхибират храносмилателния процес, като слепват частиците от изядените храни. Поради тази причина не трябва да ядете Райска ябълка , ако сте диагностицирани със стомашно-чревни заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com