Храни, които никога не трябва да държите в отделението на вратата на хладилника

1472
Храни, които никога не трябва да държите в отделението на вратата на хладилника
Снимка: iStock/Guliver

Съхраняването на храната на правилното място може да има огромно влияние върху годността й. Експерт разкрива най-големите грешки, които хората допускат, когато организират хладилниците си.

Крис Бийзли от домашната застрахователна компания Smart Cover казва, че някои прости промени могат да направят храната издръжлива по-дълго, включително когато яйцата се съхраняват в хладилника. Много хладилници имат специално място за яйца, разположени на вратата, но според експерти това не е най-доброто място за съхранение. Г-н Бийзли казва: „Яйцата се съхраняват най-добре при постоянни температури. „Ето защо може да откриете, че се съхраняват по-добре на горния или средния рафт на хладилника ви. Вратата е най-топлата част на хладилника и също така е най-податлива на температурни колебания.

Британската информационна служба за яйцата обяснява, че яйцата трябва да се държат при постоянна температура и винаги под 20 градуса. Въпреки че много хора съхраняват яйца в кошници на кухненските плотове, те не трябва да се съхраняват извън хладилника. Британската информационна служба за яйца също препоръча яйцата да се съхраняват в кутиите им, за да се избегне абсорбирането на всякакви миризми. Това е така, защото черупките на яйцата са покрити с 17 000 малки пори.

Най-лесният и сполучлив метод за съхранение на краставици

Черупките на яйцата са порести и могат да позволят на кислород и други бактерии от околната среда да влязат в черупката. Бактериите обаче не се развиват добре на студа. Средната температура на хладилника е около 4°C, температура, която инхибира бактериите, развалящи храната, като Салмонела или Еширияколи. Следователно, ако някоя бактерия влезе в контакт с яйчните черупки в хладилника, те няма да растат и да заразят яйцата.

„Съхраняването на вашите яйца в хладилника е най-добрият начин да държите бактериите под контрол. Като допълнителен бонус, той също така запазва яйцата по-свежи за много по-дълго, отколкото съхраняването им при стайна температура." Яйцата, държани на открито, издържат само няколко седмици. „Прясно яйце, съхранявано при стайна температура, ще започне да влошава качеството след няколко дни и трябва да се използва в рамките на една до три седмици. Яйцата, съхранявани в хладилника, ще запазят качеството и свежестта си поне два пъти по-дълго."

Експертът Крис Бийзли също така пояснява, че млякото също не трябва да се държи в отделението на вратата. Той казва следното: „Отделенията на вратите всъщност са по-топли от останалата част от хладилника. Ако установите, че млякото ви не издържа много дълго, опитайте да го съхранявате в основната зона за съхранение."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com