Храните, с които ще ухаете добре

4128
Храните, с които ще ухаете добре
Снимка: https://unsplash.com/

Страдаете ли, от лоша миризма? Изпитвате ли понижени нива в самочувствието, когато пътувате в градския транспорт, когато се е наложило да изкачвате няколко етажа без асансьор или просто, когато се редите на опашка след динамичен ден?

Ако това ще ви успокои: Не сте сами!

Много хора страдат от този смущаващ проблем. Миризмата на тялото може да бъде причинена от хормонални промени в тялото, прекомерно изпотяване, нездравословни диети, генетика и лоша хигиена.

Причините могат да бъдат много, но когато тялото мирише неприятно, може да загубите увереността си и дори да станете по-асоциални. Докато дезодорантите и парфюмите са на разположение за контрол на телесната миризма, те не се отнасят до основната причина. В много случаи проблемът може лесно да бъде разрешен, чисто и просто като се спазва здравословна диета.

Това, което ядете и не ядете, може да допринесе за интензивността на естествената миризма на тялото ви.

Истината е, че има много храни, които могат да ви помогнат да миришете по-добре. Много от тях са ефективни и в борбата с лошия дъх.

Предлагаме ви 10 от най-добрите храни, които ще ви помогнат да ухаете добре.

1. Лимони

Живият и пробуждащ се аромат на лимон играе ключова роля за създаването на добър аромат за вашето тяло. Естествените дезинфектанти и антибактериални свойства на лимоните, също помагат за премахване на телесната миризма и контролират лошия дъх, причинен от бактерии.

2. Домати

Доматите са друга храна, която може да се бори с телесната миризма. Доматите съдържат естествени антибактериални и антисептични свойства, които помагат за намаляване на бактериите, причиняващи миризма в тялото. Наред с това, като естествено стягащо средство, доматите помагат за свиване на порите и блокират каналите, които произвеждат пот, като по този начин контролират прекомерното изпотяване.

3. Зелен чай

Богат на антиоксиданти, зеленият чай е невероятна напитка, която може да помогне за предотвратяване на лош дъх, телесна миризма и миризливи крака. Зеленият чай подпомага детоксикацията, като помага за производството на глутатион, антиоксидантен носител, който премахва вредните токсини от тялото. Колкото по-малко токсини има в тялото ви, толкова по-добре ще мирише тялото ви.

4. Кокосово масло

Кокосовото масло е прекрасен и естествен дезодорант, който помага на тялото ви да мирише добре. Антимикробното свойство на средно верижните мастни киселини, открити в кокосовото масло, помага да се контролира растежа на бактериите, причиняващи миризма. Консумирането на кокосово масло, също подпомага здравата храносмилателна система. Друг важен елемент в борбата с телесната миризма и неприятната миризма.

5. Розмарин

Ароматната билка розмарин, също може да помогне за премахване на телесната миризма. Летливите масла в розмарина могат да помогнат в борбата с всякакъв вид миризма, която идва от тялото ви, като инхибират растежа на бактериите, причиняващи миризма. Плюс това, ментоловите и хлорофилните съединения в розмарина помагат за неутрализирането на силните миризми и придават на тялото ви приятен аромат.

4 храни, с които да вдигнете имунитета си във времена на COVID-19

Подпомагането на имунната система с натурални продукти е най-доброто решение, което можете да вземете в период на пандемия. Цинкът има...

6. Градински чай

Градинският чай е друга билка, която може да помогне на тялото ви да мирише сладко и приятно, поради наличието на ароматни съединения като диосметин, апигенин и лутеолин в него. Неговите антибактериални ефекти също инхибират растежа на бактерии, върху кожата, като по този начин елиминират телесната миризма. Пийте градински чай 1 до 2 пъти на ден.

7. Канела

Канелата е известна като страхотен освежител за дъха, канелата е друга подправка, която бързо насища тялото, оставяйки след себе си свеж аромат. Всъщност канелата подобрява, а не блокира, естествения аромат. Летливите й масла помагат в борбата с лошия дъх, като намаляват бактериите. За да се отървете незабавно от лошия дъх, използвайте студен чай от канела като вода за уста.

8. Магданоз

7 супер храни, които да ядеш вечер, за да отслабнеш

Мoжe би cтe чувaли мaкcимaтa, чe aкo иcкaтe дa oтcлaбнeтe, трябвa дa прoпуcнeтe вeчeрятa и дa нe ce хрaнитe cлeд 17 чaca. Oкaзвa ce, ч...

Етеричните масла в магданоза могат да помогнат в борбата с миризмите. Магданозът също е с високо съдържание на хлорофил, който има алкализиращи ефекти. Това означава, че помага за алкализиране на тялото и пречистване на кръвта.

9. Сминдух

Семената на сминдух, както и листата имат способността да се борят с лошата миризма, като елиминират токсините в тялото ви. Не само това. Те съдържат и баланс на витамини, минерали и фитонутриенти, които спомагат за подобряване здравето на храносмилателната система, което е важно за приятната миризма на тялото.

10. Пшенична трева

Пшеничната трева съдържа високи нива на хлорофил, съединение, което неутрализира телесната миризма. Пшеничната трева, също помага за намаляване на прекомерното изпотяване, като балансира киселините и токсините в кръвта, които причиняват изпотяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...