И съдът постановява: Имате право да уринирате прав

17604
И съдът постановява: Имате право да уринирате прав
Снимка: Thinkstock

Наемателят има право да уринира прав. Това прецени съд в германския град Дюселдорф. Той беше сезиран от мъж, чийто депозит за наем на жилище бил намален от собственика на дома заради петна върху пода в тоалетната.

Наемателят завел дело срещу собственика на жилището, за да възстанови изцяло депозита си на стойност 3000 евро. Собственикът искал да задържи за себе си 1900 евро, защото преценил, че мраморният под в тоалетната е повреден от капки урина, обяснява АФП.

В подкрепа на екологичното развитие Амстердам събира ... урина

Жителите на Амстердам бяха призовани да дарят урина, за да  направят града си по-зелен, пише таблоидът "Дейли мирър". Акцията се ...

Вземайки предвид заключенията в експертен доклад, председателят на съда Щефан Ханк заяви, че пикочна киселина действително е повредила мраморния под. Въпреки това той защити правото на наемателя да уринира прав.

Според Ханк собственикът е трябвало да предупреди наемателя, че материалът, с който е изграден подът, може да бъде повреден. "Уринирането прав е често срещана практика сред мъжете, каза председателят на съда. Той добави, че тя (практиката) е била доминираща сред представителите на силния пол.

Мъж, който уринира прав, вероятно няма да избегне караниците, ако поделя жилището с жена. Не може обаче и дума да става да се вземе под внимание "корозията" на пода в тоалетната или банята, коментира още съдията.

В Германия в редица тоалетни има лепенки, които призовават мъжете да седнат, за да уринират, информира БТА.

Луксозни хотели в Германия набират български персонал

Най-големият увеселителен парк в Германия набира работници в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, съобщава Агенцията по зает...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com