Има ли живот след смъртта?! Истории на хора, преживели клинична смърт

25088
Има ли живот след смъртта?! Истории на хора, преживели клинична смърт
Снимка: Pixabay

Има ли живот след смърта?! Вечният въпрос, за който няма научен отговор, но със сигурност има много, ама наистина много истории на хора, преживяли клинична смърт, които имат много сходни разкази един с друг... 

Започваме с една лична история:

"Жена ми беше в кома. Борехме се за живота ѝ. В един момент сърцето ѝ спря! Докторите са се борили за живота ѝ с всички сили. Накрая ми я върнаха, слава на Бога!

Когато се възстанови и се прибра в къщи, Магда ми разказа нещо невероятно. Когато сърцето ѝ е спряло, тя се видяла на една поляна. Вървяла през нея, било красиво и спокойно. Стигнала до една гора - там я посрещнал един човек, с думите: "Връщай се, момиче, още не си за тук". И край... Тъмнина... След нея живот! Аз самият съм доктор и не вярвах в тези неща до този момент.."

Много хора, преживели клинична смърт, твърдят, че усещат абсолютно спокойствие и радост от това, което предстои да се случи. При връщането си в тялото те усещат силен дискомфорт и искат да се върнат обратно към светлината.

Потребител с име IDiedForABit обаче описва различна картина. Сърцето ѝ спряло поради тежка алергична реакция. Но никакви пустота, тишина и тъмнина.

"Спомням си усещането, как някой изсмуква тъмнината, също като вода със спринцовка. Тя постепенно изчезваше и скоро се озовах в градина. Там нямаше цветя, само прахоляк и пожълтяла трева. В средата имаше детска площадка, в центъра на която се намираше въртележка с две деца, едно момче и едно момиче. Това е трудно да се опише, но изглежда пред мен се появи избор: да остана или да се върна. След това изброих причините, поради които исках да се върна, но нищо не се случваше, докато не разбрах, че не искам да се разделям с майка ми. Тогава сякаш ме пуснаха да си тръгна. По-късно се оказа, че била в състояние на клинична смърт в продължение на 6 минути."

Има безкрайно много такива истории и учени, парапсихолози, които изследват този феномен. Скептиците твърдят, че това е някаква игра на мозъка, в която в първите минути след смъртта мозъкът още не е напълно спрял да функционира и "прожектира" халюцинация.

Казват, че никой не се е върнал от отвъдното, за да  ни разкаже, но не вярваме на хората, изпаднали в клинична смърт?! Това си остава загадка. В крайна сметка всеки един от нас някой ден ще разбере истината...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com